Societat 12/04/2023

Salut organitza activitats per commemorar el dia de l'Atenció Primària a Mallorca

3.200 professionals distribuïts en 46 centres de salut i 86 unitats bàsiques atenen la població de l'illa

ARA Balears
1 min
Professionals d'Atenció Primària assistents a la taula rodona celebrada al Centre Flassaders.

PalmaAtenció Primària de Mallorca organitza aquesta setmana tota una sèrie d'activitats i tallers informatius amb l'objectiu de commemorar el Dia de l'Atenció Primària, aquest 12 d'abril. En una comunitat, la Conselleria de Salut i Consum ha explicat que la jornada es dirigeix, entre d'altres, als prop de 3.200 professionals que fan feina a Atenció Primària de Mallorca, distribuïts en 46 centres de salut i 86 unitats bàsiques.

Segons destaca Salut, nombrosos estudis han demostrat la implicació de l'Atenció Primària en la "millora de la salut de la població, així com a evitar visites a urgències, ingressos hospitalaris i reduir la mortalitat". Per tot això, "una Atenció Primària potent és sinònim d'un sistema sanitari potent". La jornada d'avui ha començat amb la presentació de l'Estratègia de Salut Comunitària de les Balears, i a continuació s'ha organitzat una taula rodona al Centre Flassaders, dirigida als professionals, i a la qual han assistit també aquells que han participat en la campanya 'Atenció Primària, especialitzats en tu'.

Fins al pròxim divendres, els centres de salut i les unitats bàsiques organitzen diferents activitats dirigides a la població, com punts informatius relacionats amb hàbits saludables, tallers per l'esquena o d'exercici físic, o de consells de salut, entre d'altres. A més, es faran tota una sèrie de tècniques diagnòstiques o de consulta que tinguin utilitat per al conjunt de la població.

stats