Astronomia
Societat 12/04/2023

Dos asteroides descoberts per l'Observatori de Costitx són anomenats Joan Binimelis i Abraham Cresques

La proposta per al nomenament dels asteroides mallorquins va ser presentada per la Fundació de l'Institut d'Astronomia i Astronàutica de Mallorca

ARA Balears
1 min
Asteroide Cresques

PalmaLa Unió Astronòmica Internacional (UAI) designa dos grans asteroides de quatre quilòmetres de diàmetre, descoberts per l'Observatori de Costitx, amb els noms del matemàtic, geògraf, astrònom i metge Joan Binimelis Garcia (Manacor) i el geògraf i cartògraf Abraham Cresques (Palma).

Segons ha informat la UAI aquest dimecres en nota de premsa, tots dos asteroides, situats en el cinturó principal, s'acosten a l'òrbita del planeta Mart. En els últims mesos, han estat observats pels observatoris de Hawaii, Arizona i la Xina, en el seu pas per les constel·lacions de Sextant i Cetus, respectivament. La proposta per al nomenament dels asteroides mallorquins va ser presentada a la Unió Astronòmica Internacional per la Fundació de l'Institut d'Astronomia i Astronàutica de Mallorca (Fiaam), que pretén omplir el cel amb noms de grans asteroides per honorar la cultura i història de les Balears. Cal destacar que els grans asteroides ja representen potencials objectius de futures missions d'exploració espacial. Pròximament, la Fiaam presentarà a la Unió Astronòmica Internacional noves propostes per a nominar grans asteroides descoberts per l'Observatori de Costitx.

stats