Societat 20/10/2021

L'associació Son Quint convoca una marxa contra el nou parc que Cort vol fer al bosc de Bellver

L'entitat veïnal ha defensat que el projecte va en contra del pla de gestió de l'espai natural més gran de Palma

2 min
El bosc de Bellver és l’espai natural més gran de Palma

PalmaL'associació Son Quint-Parc Natural s'oposa completament al parc d'aventures que l'Ajuntament de Palma farà a l'entrada del bosc de Bellver, devora del carrer del Polvorí. L'entitat veïnal ha convocat per al diumenge 31 d'octubre una marxa reivindicativa per reclamar que no es faci, i ja té el suport d'Amics de la Terra, Terraferida i Units per Conservar, a més de "nombrosos" veïns del Terreno, organitzats al voltant d'un grup autodenominat Salvem el Bosc de Bellver, segons ha explicat l'associació en un comunicat.

La caminada partirà de la Font Santa, ubicada a la Teulera, i recorrerà el camí perimetral de Bellver, per acabar amb la lectura d'una declaració al parc del carrer del Polvorí. L'associació ha explicat en el comunicat que el pla d'ús i gestió del bosc de Bellver, aprovat per l'Ajuntament de Palma el 2016, preveu que totes les mesures de gestió que es facin han de minimitzar la pressió antròpica que pateix el bosc per "augmentar progressivament el seu grau de naturalitat. L'ampliació de la zona recreativa, però, no compleix l'objectiu, segons lamenta l'entitat.

Cal recordar que el nou parc tindrà una superfície de 3.205 metres quadrats i aprofitarà el desnivell de l'entrada, on actualment se situen les taules de ping-pong i una àrea de pícnic. S'hi inclouran més de 20 jocs diferents, com ara cabanyes, cases de jocs, tobogans, túnels i tarimes de fusta.

El president de Son Quin-Parc Natural, Joan Prats, ha assegurat que no estan en contra de talar arbres morts i malalts, com està fent l'Ajuntament de Palma. Es tracta d'una tasca que forma part de la gestió forestal sempre que s'asseguri la substitució dels exemplars tallats i que s'emprin mesures fitosanitàries. Prats, però, considera molt diferent que es vulgui construir un parc d'aventura, perquè és "contrari a la lletra i a l'esperit del pla d'usos i gestió de Bellver". Els lemes i etiquetes de Twitter de la marxa seran #BellverNoÉsParcAventura i #UnBoscJaÉsUnaAventura.

stats