Societat 15/10/2020

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca denuncia la militarització de les policies locals de Mallorca

Avisen que aquesta "operació" pot provocar greus disfuncions si els agents desconeixen la llengua i la cultura de Mallorca

Ara Balears
1 min
La Policia Local ha iniciat una investigació./ ISAAC BUJ

PalmaL'Assemblea Sobiranista de Mallorca ha denunciat que l'estat espanyol està aprofitant "la desesperació" dels ajuntaments mallorquins per la manca de policies locals per militaritzar el cos policial.

Segons expliquen en un comunicat, aquesta "operació de l'Estat" començà el 24 de juny de l'any passat quan el president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i el Ministeri de Defensa varen subscriure un conveni pel qual els ajuntaments podien reservar un 20% de places de Policia Local per a personal militar.

L'ASM remarca que davant la manca de policies i "la necessitat de frenar la delinqüència" que assola la Part Forana, són molts els ajuntaments illencs que es plantegen recórrer a aquest 20% de places, que no es veuen afectades per "les restriccions de la llei Montoro-Montero".

A més, l'Assemblea Sobiranista de Mallorca també ha denunciat que l'arribada d'aquests militars de l'exèrcit espanyol a les policies locals de Mallorca pot provocar "greus disfuncions si desconeixen la llengua i la cultura de Mallorca". "És bastant probable que això passi si tenim en compte la coneguda hostilitat de l'exèrcit espanyol contra la llengua catalana, totalment marginada i prohibida dins els seus quarters", ha destacat l'ASM en el comunicat.

Davant aquesta situació, l'ASM reclama "una vegada més" al Govern balear que mobilitzi la ciutadania contra l'"explotació colonial i l'ofegament econòmic de Madrid", i posi en marxa "d'una vegada la policia pròpia, tal com preveu l'Estatut d'Autonomia i en compliment del mandat del Parlament del passat 3 de març".

stats