Societat 15/02/2021

Aspanob demana que s'iniciï la vacunació del personal que atén les famílies afectades

Lamenten la manca d'informació de la Conselleria respecte de la immunització dels quatre treballadors de Son Espases

Iván Martín
2 min
Les 24 hores d'Aspanob és una de les activitats que s'han deixat de fer per la crisi sanitària.

MaóLa delegada a Menorca de l'Associació de Pares de Nins amb Càncer de Balears (Aspanob), Joana Torres, ha lamentat que la Conselleria de Salut del Govern balear no faciliti informació sobre el procés de vacunació contra el covid-19 dels treballadors en permanent contacte amb les famílies i nins afectats per la malaltia. Torres ha reivindicat més atenció a les institucions en el Dia mundial del nin amb càncer, i considera "imprescindible" que la Conselleria agilitzi el procés de vacunació de quatre treballadors fixos de l'hospital Son Espases que tenen un contacte molt estret amb els nins i els seus nuclis familiars.

Torres assegura que "no tenim data per vacunar els nostres treballadors" i reconeix: "Estam preocupats, perquè són personal sociosanitari amb un enorme risc i responsabilitat que no entri el virus a les instal·lacions hospitalàries". Davant el risc que suposen per als malalts, Torres avisa: "És l'últim que necessitam". Per això, demana la immunització d'una psicòloga, una educadora social, una musicoterapeuta i una netejadora. La delegada d'Aspanob a Menorca recorda que la petició, fins ara desatesa per part del Govern, l'ha transmesa el president regional de l'entitat, Jaume Coll: "Suposam que ens tenen en compte, però no sabem res", i afegeix: "En el 99% dels casos són menors i no se'ls pot subministrar cap vacuna, tret dels casos de pacients que estan en una fase avançada del tractament".

D'altra banda, la pandèmia ha provocat que Aspanob no hagi pogut fer actes benèfics, que són la principal font d'ingressos de les famílies per reduir els costos i mantenir la infraestructura logística a Mallorca i Barcelona. En aquest sentit, Joana Torres s'ha mostrat indignada amb l'oblit del Consell de Menorca per fer efectiva la subvenció corresponent a l'exercici del 2020: "Avui dia no està ni presentada i desconeixem quan la podrem cobrar". De fet, l'ajuda del 2019 no es va ingressar fins l'octubre del 2020.

stats