Societat 18/11/2021

L'Ajuntament de Palma gasta més d'un milió d'euros en llums i espectacles de Nadal

Actes audiovisuals, titelles gegants de colors, dansa i teatre ompliran els carrers de Ciutat la darrera setmana de novembre

2 min
Palma viu amb gran expectació la tradicional encesa de llums de Nadal

PalmaL'Ajuntament de Palma ha destinat enguany 983.000 euros per a l'enllumenat i decoració nadalenca i altres 93.400 euros per pagar els espectacles. El pressupost s'ha incrementat en 161.000 euros respecte de les darreres festes, que varen estar molt marcades per les restriccions contra el coronavirus. L'encesa de llums de Nadal fusionarà les arts escèniques tradicionals i les noves tecnologies, segons ha anunciat aquest dijous la directora artística de l'esdeveniment, Elisa Martínez. L'acte simbòlic que donarà el tret de sortida es farà a la plaça de Cort, dimecres que ve entre les 18 i les 20 h, i consistirà en un espectacle lumínic inspirat en el moviment dadaista que anirà acompanyat de música i projeccions de llums de colors a la façana de l'Ajuntament. El batle, José Hila, pitjarà el botó que encendrà tots els llums de Ciutat, que enguany s'encenen sota el lema de l'encesa és 'Llum, llum, llum'.

Espectacles audiovisuals, titelles gegants de colors, dansa i teatre ompliran els carrers de Palma entre dissabte 27 i diumenge 28. Els espectacles es faran a les mateixes hores amb l'objectiu que siguin itinerants i la gent no s'aglomeri en un mateix punt. "Les persones que hi vagin els podran veure i continuar caminant al punt següent", ha dit Jarabo. D'entrada, al pati del CEIP Aina Moll es farà l'espectacle MOMO, en què es projectarà un videomapping, música i dansa vertical a càrrec de les companyies Cia Poma i l'estudi Dalumen Lab. Es farà entre les 18 i les 20.25 h.

A la plaça del Bisbe Berenguer de Palou, coneguda popularment com a plaça 'dels Patins', hi haurà una instal·lació interactiva que vincularà l'art i la ciència a través del joc. Girant una maneta, els estampats d'una carpa de circ canviaran de colors i llums. S'hi podrà anar entre les 18 i les 21 h. Al carrer del Palau Reial, la companyia internacional El Carromato farà una performança itinerant que combina la màgia de la llum amb titelles gegants que crearà una atmosfera "fascinant". Les titelles són escultures humanes futuristes de colors que es van movent, i es podran visitar entre les 18 i les 20 h.

D'altra banda, al parc de les Voltes hi haurà un insectàrium, on cadascú podrà confeccionar el seu propi insecte mitjançant una plataforma web. Els participants podran interactuar amb les criatures digitals. L'activitat es podrà visitar entre les 18 i les 21 h. A la plaça de la Llotja hi haurà un espectacle de pallassos combinat amb videomapping entre les 18 i les 21 h. Durant les mateixes hores, als jardins de l'Hort del Rei, Rodrigo Tamariz –pioner del videomapping a Espanya– crearà un espai poètic amb l'ajuda de les noves tecnologies i una decoració lumínica.

Palma acollirà més de 4.200 elements nadalencs i 1.074 arbres enllumenats. El pressupost per a l'enllumenat de Nadal enguany s'incrementa en 161.000 euros respecte del 2020, i arriba a 983.000 euros. La partida per a espectacles és de 93.400 euros. A la plaça de Cort i la plaça Major hi haurà envelats, mentre que al parc de la Mar hi haurà arbres nadalencs i dos més, de deu metres, decoraran el parc de les Estacions i l'avinguda de Jaume III.

stats