Societat 18/01/2021

Artà reclama un nou pla d'ordenació de recursos naturals abans de definir les places del càmping

L'Ajuntament ha acordat demanar a Medi Ambient que aturi la nova zona d'acampada a la finca dels Canons mentre no aprovi el document

K. O.
2 min
Espai desforestat per fer la nova zona d'acampada

PalmaLa comissió informativa de l'Ajuntament d'Artà ha aprovat reclamar a la Conselleria de Medi Ambient que impulsi amb urgència el nou Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) de la Península de Llevant i el Pla de Gestió Natura 2000 de les muntanyes d'Artà. Fins que no ho faci, el Consistori rebutja fer el càmping projectat a la finca pública dels Canons, devora Betlem.

Mentre no s'hagin redactat els documents, la corporació municipal demana paralitzar el càmping i l'aparcament proper previst per la normativa vigent, segons explica la regidora de Serveis Socials i Medi Ambient, Aina Comas Delgado. Una vegada s'hagi fet, reclamen que les futures instal·lacions d'ús públic s'adaptin als criteris establerts en els plans esmentats consensuant-ho tot amb l'Ajuntament.

La moció s'ha aprovat amb el vot favorable de l'equip de govern (Alternativa per Artà, PSIB i El Pi) i d'Independents d'Artà. El Partit Popular és l'únic que hi ha votat en contra. En el text, que haurà de ser ratificat en el pròxim ple, també es demana que dins la planificació del càmping es tinguin en compte el refugi previst i les cases cedides a l'Ajuntament, ubicades a la finca dels Canons.

Cal recordar que la Conselleria de Medi Ambient es mostrà disposada a reduir el nombre de places previstes, que en un principi havia de ser de 250. Després que la Conselleria anunciàs el projecte, rebutjat per l'Ajuntament d'Artà i el GOB per temor que pogués massificar l'entorn, el conseller del ram, Miquel Mir, es va reunir amb membres del Consistori.

Les dues institucions varen acordar que es tingui una visió conjunta del nombre màxim de places disponibles a la finca pública dels Canons, tant del futur càmping com de la casa de colònies que gestiona la corporació municipal. Es va acordar que l'Ajuntament fes una proposta de les places màximes que després caldria treballar.

stats