Successos

Detingut un home per l'assassinat del canonge emèrit de la catedral de València

La policia sospita que el religiós captava joves sense recursos, entre ells l'arrestat, per tenir-hi relacions sexuals

2 min
Agents de la Policia Nacional sortint de l'edifici on investiguen les circumstàncies del presumpte assassinat del canonge emèrit de la Catedral de València.

ValènciaLa Policia Nacional ha detingut un home de 40 anys com a presumpte autor de l'assassinat del canonge emèrit de la catedral de València, Alfonso López Benito, de 80 anys, que aparèixer mort dimarts passat a casa seva. El cadàver presentava signes evidents de violència, sobretot a la zona del coll, fet que ha portat la policia a pensar que el van asfixiar. Segons ha avançat el diari Levante i ha confirmat fonts policials a l'ARA, l'endemà del crim, dimecres a la tarda, els investigadors van detenir el principal sospitós: és un home que solia freqüentar la casa del religiós per mantenir-hi relacions sexuals. La policia també investiga si darrere d'aquest crim hi ha un historial d'abusos del clergue.

L'home detingut formava part d'un grup de joves en situació de vulnerabilitat que visitaven sovint la casa del religiós, que deia que volia ajudar-los a sortir de la pobresa. Segons informa Levante, el canonge buscava joves sense recursos al carrer i els duia a casa amb l'excusa que l'ajudessin amb algunes reparacions domèstiques. Aquesta era només una excusa per acabar-hi mantenint relacions sexuals a canvi de diners. Les reiterades entrades i sortides del pis i alguns aldarulls haurien provocat les queixes del veïnat i l'amonestació a López Benito per part del mateix Arquebisbat.

El detingut pel crim era un d'aquests homes que entrava i sortia sovint del pis del clergue. Dos elements l'han delatat com a presumpte autor del crim. El primer, un telèfon. Quan el van arrestar, la policia va veure que portava el mòbil del canonge a la butxaca. De fet, hauria enviat missatges per simular que el religiós encara era viu, segons ha explicat aquest dijous la delegada del govern espanyol al País Valencià, Pilar Bernabé. El segon error que l'ha delatat són uns moviments bancaris. L'home també es va quedar amb la targeta de crèdit del canonge i va fer algunes compres. Gràcies a això, la policia el va ubicar ràpidament i el va acabar detenint.

El cadàver el va trobar el porter de l'edifici després que un amic del canonge l'avisés que no hi podia contactar. Les primeres hipòtesis apunten que va morir asfixiat, però l'autòpsia encara ho ha de confirmar. El cas està sota secret de sumari i el grup d'homicidis de la Brigada Provincial de Policia Judicial de València duu la investigació.

stats