Cool Days Festival
Societat 09/05/2024

Arranca el Cool Days Festival d'Artà amb més de 20 propostes artístiques alternatives

El Festival es fa enguany entre els dies 9 i 12 de maig i presenta una oferta de més d’una vintena d’actuacions de teatre, dansa, música i circ

ARA Balears
2 min
Cool Days Festival arrenca al Teatre d'Artà

PalmaEl 19è Cool Days Festival comença aquest dijous a les 17.30 hores amb la performança Segon encontre de Teresa Matas a l’església de Sant Salvador i s'estendrà fins diumenge amb una programació que inclou 26 espectacles de caire "alternatiu i multidisciplinari", han apuntat des de l'organització.

En aquest sentit, han explicat que la diversitat en la localització dels esdeveniments "és una de les senyes d’identitat d’un festival que en les primeres edicions es concentrava en el Teatre d’Artà". Així ho va explicar en la presentació del Festival el batle del Municipi, Manolo Galán: "Fa uns anys que intentam que el Cool Days impregni el poble  d’Artà i, per això, al marge dels espectacles itinerants o algunes performances que s’hi programen, variam les ubicacions". Per la seva banda, el director del Teatre d'Artà i coordinador del Festival, Rafel Fiol, destaca la "diversitat estilística" del festival, on la música, el teatre, les arts visuals i la dansa "trobaran el seu espai". "Són espectacles pensats per a tots els públics perquè la gent pugui experimentar noves sensacions", considera Fiol. Finalment, la comissària d’arts visuals, Montse Torras, fa referència al fet que els espectacles de performança "representen unes generacions diferents, com ara Isidoro Valcárcel, del 87, o Fina Massanet, dels 30". Així mateix, ha apuntat que el festival compta amb el "màxim exponent de l'art conceptual a Espanya".

Caps de cartell

Els caps de cartell del Cool Days d’enguany seran l’artista Isidoro Valcárcel Medina, la cantant i compositora Julieta i la companyia de teatre Circus Ronaldo. Isidoro Valcárcel  Medina, Premi Nacional d’arts plàstiques i Premi Velázquez, presentarà una acció que  proposa un singular diàleg amb els habitants del poble d'Artà per reflexionar sobre  l’art i en què consisteix ser artista. La cantant, compositora i productora Julieta,  consolidada com una de les veus revelació del pop i la música urbana en català, actuarà la nit del dissabte dia 11 de maig a l’amfiteatre de Na Batlessa. Finalment, la  companyia teatral Circus Ronaldo durà el seu espectacle Swing a Artà amb una funció doble, els dies 10 i 11 de maig, amb el qual evoca l’ambient del circ de la primera meitat del segle XX amb una posada en escena d’alegria contagiosa. 

A més, també actuaran el grup mallorquí  Pitxorines, el DJ Zachary Brooks, Negre i DJ Hiperespacio. Hi haurà teatre amb Escarlata; teatre experimental amb Sergi Estebanell i teatre dansa amb La Fam Teatre,  companyia que també mostrarà el seu espectacle itinerant Aquiles.  

Els espectacles performàtics, senya d’identitat del festival en els darrers anys, recauran en Teresa Matas amb Segon Encontre i PSJM que, amb la Cooperativa d’Artà, plantejarà la marxa estètica cooperativa Un altre camp és possible, al marge de les  sessions d’Isidoro Valcárcel Medina i Fina Massanet, amb Miramunt, a la plaça del  Conqueridor. També hi haurà dansa (Maya Triai), circ (magrana Escena i Gonzalo Santamaría) i música itinerant amb la xaranga d’Els Esparrals o la batucada de  TremolArtà. El festival clourà diumenge a les 13 hores,  amb una sessió musical a càrrec de DJ Hiperespacio, a la terrassa del Teatre.

stats