Societat 28/09/2021

Dos dels acusats de llogar habitatges ocupats neguen els fets

El clan de 'los Peludos' s'enfronta a 104 anys de presó per pertinença a organització criminal, usurpació d'habitatges i coacció

ARA Balears
2 min
L'Audiència provincial de Palma.

PalmaDos dels membres del clan de 'los Peludos', acusats de llogar pisos ocupats, han negat els fets i han assegurat davant el jutge que no pertanyen a cap clan ni s'han aprofitat de cases buides per treure benefici econòmic. L'Audiència Provincial de les Balears ha continuat aquest dimarts amb el judici contra el conegut clan de 'los Peludos', en el qual els 23 acusats s'enfronten a penes que sumen més de 104 anys de presó pels delictes d'organització criminal, usurpació de béns immobles, coaccions, tinença il·lícita d'armes i defraudació del fluid elèctric i de l'aigua. El judici es farà al llarg de tota la setmana.

Segons va informar Europa Press, en la primera sessió tots els acusats es varen negar a declarar, i els que ho han fet avui han negat tots els delictes dels quals se'ls acusa. Els fets varen ocórrer entre l'octubre del 2013 i el maig del 2014, quan suposadament es varen dedicar a localitzar habitatges desocupats, desmuntar-ne i manipular-ne els panys i, posteriorment, llogar-los de manera il·legal. Pel que sembla, aquests habitatges els arrendaven il·legalment a persones migrants, amb recursos limitats i fins i tot menors d'edat, que, per raons de necessitat, acceptaven el lloguer sense sospitar que les persones que l'oferien no eren les propietàries de l'habitatge.

Així mateix, l'escrit de la Fiscalia afirma que, quan els arrendataris no pagaven o qüestionaven la titularitat dels pisos, els acusats els amenaçaven de manera violenta. A més, en aquests contractes falsos hi incloïen el preu de l'aigua i l'electricitat, que adquirien irregularment mitjançant enganxaments il·legals.

En els escorcolls duits a terme per la policia als diferents domicilis, es varen intervenir diverses armes, com ara catanes, pistoles, cadenes i ganivets, així com deu vehicles. Atès l'escrit del fiscal, l'organització va arribar a actuar en 15 habitatges, situats principalment a la barriada de Son Gotleu.

Per tots els delictes, la petició de la Fiscalia suma penes de fins a 104 anys i mig de presó per als acusats. Així mateix, menys per a un d'ells, es demana la prohibició d'acostar-se al barri de Son Gotleu durant un termini de cinc anys.

stats