Societat 04/07/2023

Arranca la fase extraordinària de la Selectivitat: la UIB torna a lliurar els exàmens només en català

Segons explica la universitat, sense el perill de les mesures cautelaríssimes del TSJIB, i amb la major facilitat organitzativa de la convocatòria de juliol, s'ha pogut tornar al model habitual, "que s'ajusta a dret"

2 min
Alumnes esperen per entrar a l'aula, durant la fase extraordinària de la Selectivitat 2022-2023.

Palma1.191 alumnes es presenten a partir d'aquest dimarts i fins dijous a la fase extraordinària de la Selectivitat 2022-2023. S'hi examinen els alumnes que han de recuperar per aprovar, i aquells que volen apujar la nota. Per illes, a Mallorca fan aquests exàmens 977 alumnes; a Eivissa, 115; a Menorca, 96, i a Formentera, 3. La notícia és que la UIB ha decidit tornar al model lingüístic dels anys anteriors, en què es lliuraven els exàmens en català i després qui volia els enunciats en castellà ho demanava expressament.

Segons explica la UIB, la Comissió Organitzadora de les PBAU va considerar que, després de la fase ordinària de juny "ja no hi havia el perill que les mesures cautelaríssimes del TSJIB obligassin a canviar el sistema de lliurament de les proves en el darrer moment". A més, Plis Educación, que va demandar la UIB en considerar que l'entrega dels exàmens només en català vulnerava els drets fonamentals dels alumnes, va presentar un escrit al TSJIB en què es donava "per satisfet" amb el que s'havia aconseguit. "És per això que, atesa la menor complexitat organitzativa dels exàmens extraordinaris, s'ha tornat al model habitual de lliurament, que s'ajusta a dret", exposa la UIB.

Menys punts d'examen

L'estructura de les proves és la mateixa que la de la convocatòria de juny. El volum inferior d'alumnes en la convocatòria extraordinària suposa també una reducció dels llocs d'exàmens, que queden limitats a un per cada illa. A Mallorca, les proves es fan a l'edifici Gaspar Melchor de Jovellanos i al Guillem Cifre de Colonya, al campus de la UIB.

Pel que fa a la resta d'illes, els punts d'examen estan situats a l'l'IES Quartó del Rei, a Santa Eulària des Riu; a l'IES Marc Ferrer, a Formentera i a l'IES Joan Ramis i Ramis, a Maó. Els resultats provisionals de la convocatòria extraordinària estaran disponibles dia 11 de juliol i els alumnes els podran consultar a través de la UIB Digital, amb la seva credencial personal.

stats