Separació
Societat 21/06/2023

Armie Hammer, d'acusacions de canibalisme al divorci

L'actor i la seva exdona han arribat a un acord legal

2 min
L’actor Armie Hammer ingressa en un centre de rehabilitació

BarcelonaFa tres anys, la carrera d'Armie Hammer, conegut pel seu atractiu personatge a Call me by your name, es va ensorrar: diverses dones el van acusar de violència sexual i, fins i tot, de canibalisme. Des de llavors, l'actor, que tenia un futur prometedor després d'haver participat en la pel·lícula de Luca Guadanigno, no ha pogut treballar més en la indústria cinematogràfica. L'últim capítol del seu daltabaix és l'oficialització del seu divorci d'Elizabeth Chambers, amb qui estava casat des del 2010.

L'advocat de Hammer ha presentat a un jutge de Los Angeles l'acord de divorci entre l'actor i Chambers, que inclou els termes de la custòdia dels fills, la divisió del patrimoni i la manutenció. Ara el jutge haurà d'aprovar l'acord i fer oficial el divorci de la parella. La notícia arriba després que a principis de juny la Fiscalia del comtat de Los Angeles decidís no acusar Hammer de violació per falta de proves. El cas es va començar a investigar després que una dona va denunciar que l'actor l'havia violat i havia abusat físicament d'ella durant els quatre anys que va durar la seva relació intermitent. "Com a fiscals tenim l'obligació de tirar endavant només els casos que podem provar més enllà d'un dubte raonable", va explicar en un comunicat Tifanny Blacknell, directora de comunicacions de l'oficina del fiscal del districte. Així i tot, Blacknell va expressar suport a la dona que va denunciar Hammer. "A causa de la complexitat de la relació i la incapacitat de provar una trobada sexual forçada i no consentida, no podem demostrar el cas més enllà del dubte raonable", va afegir.

Després que la Fiscalia decidís no tirar endavant el cas, Hammer va trencar el seu llarg silenci amb una publicació a Instagram: "Desitjo de tot cor començar el que serà un llarg i difícil procés per tornar a arrencar la meva vida, ara que el meu nom ha quedat net".

Arran de l'escàndol generat per les acusacions de diverses dones, Hammer va ser arraconat per la indústria i va abandonar projectes en els quals ja treballava, com ara la pel·lícula Shotgun wedding, que l'havia d'emparellar amb Jennifer Lopez, o la minisèrie The offer, en la qual va ser substituït per Miles Teller. En el terreny personal, es va separar de la mare dels seus fills que, malgrat la ruptura, li va donar suport quan ell va decidir entrar en un centre de rehabilitació de Florida especialitzat en drogues, alcohol i sexe. L'actor hi va estar ingressat nou mesos i va acabar el tractament abans del previst.

Hammer procedeix d'una família adinerada i amb molts contactes de Califòrnia. El 2022, HBO Max va estrenar una sèrie documental, House of Hammer, que tractava sobre les acusacions contra l'actor, però que també detallava que la seva conducta violenta seria un patró habitual en els homes de la seva família. Una de les protagonistes de la producció és la tieta de Hammer, que mostra les amenaces que va rebre del seu germà perquè no expliqués la història fosca de la família.

stats