Societat 26/02/2022

Armengol insta la UE a coordinar un corredor humanitari per acollir refugiats

"Estam amb la comunitat ucraïnesa a les Balears", ha assegurat la presidenta

ARA Balears
1 min
Mikhailo, de 5 anys, sosté un titella mentre espera en un refugi subterrani durant l'alerta de bombardeig a la capital ucraïnesa de Kíev el 26 de febrer de 2022.

PalmaLa presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha instat la Unió Europea a coordinar "un corredor humanitari" per acollir refugiats. En una publicació a les seves xarxes socials, ha assegurat que "el Govern vol ajudar i no deixarà sol a qui fugi de l'horror".

"Estam amb la comunitat ucraïnesa a les Balears", ha afegit la cap de l'Executiu illenc. I ha afegit que "a les guerres sempre perden els mateixos: la gent innocent que mai les decideix, però sempre les pateix".

La consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ja va afirmar divendres que el Govern posarà espais a disposició de l'executiu espanyol per acollir ucraïnesos que podrien fugir del país els pròxims dies a conseqüència de la invasió russa. Va apuntar a dos llocs d'acollida: un que és propietat de l'Executiu i un altre que està llogat a través de la Conselleria.

Cal recordar que divendres unes 500 persones es varen concentrar a Palma per demanar als governs d'occident que intervinguin en el conflicte russoucraïnès. Aquest dissabte, devers 200 persones s'han concentrat davant l'Ajuntament de Maó pel mateix motiu.

stats