Santanyí
Societat 12/01/2021

Armengol entén la protesta, però afirma que té l'obligació de "protegir la salut"

El Govern convocarà reunions amb els sectors més afectats per les restriccions de "manera immediata"

2 min
Francina Armengol en una roda de premsa

La presidenta del Govern, Francina Armengol, entén la protesta que els restauradors han fet aquest dimarts davant el Consolat de Mar, però afirma que en aquests moments té "l'obligació de protegir la salut dels ciutadans". Així ho ha dit durant una roda de premsa a Santanyí. També ha recordat que el Govern ha donat suport econòmic amb ajudes als sectors més afectats per les restriccions, i ha assegurat que aquesta setmana convocarà reunions de "manera immediata".

Armengol reconeix que és conscient que les restriccions preses per l'Executiu "creen problemes econòmics" tant a ciutadans com a petits empresaris que hauran de tancar la barrera avui vespre a partir de les 00 h. També ha recordat que les dades de la pandèmia a les Illes "són molt elevades" i ha recalcat la necessitat "de prendre mesures restrictives per combatre el virus".

Respecte de la prohibició que va fer ahir la Delegació del govern espanyol respecte d'aquesta manifestació, la presidenta ha explicat que "les queixes i demandes són normal, però s'han de fer dins un ordre i s'han de complir les normes sanitàries". Per altra banda, ha insistit en la necessitat de mantenir durant 15 dies les noves restriccions que suposen el tancament de bars, restaurants, grans superfícies i gimnasos.

Gairebé un 70% dels usuaris de residències estan vacunats

Armengol ha assegurat que totes les vacunes contra el covid-19 que arribin a les Illes "s'administraran de manera immediata i a un ritme alt", ha dit. De fet, en aquests moments "ja s'ha vacunat un 70% dels usuaris de les residències de les Balears i aquesta setmana començarem amb el personal sanitari", ha especificat. Per altra banda, la presidenta ha recordat que els primers dies hi va haver "un problema de logística" amb la distribució de les vacunes, i que a les Illes se'n varen reservar algunes per assegurar que els usuaris de les residències es podrien posar la segona dosi passats 21 dies.

stats