Eivissa
Societat 03/02/2023

La construcció del vial que connectarà Sant Jordi amb la platja d'en Bossa tindrà un pressupost d'1,5 milions d'euros

Serà d'ús exclusiu per a vianants i bicicletes, i recorrerà un tram de 1.100 metres

ARA Balears
2 min
Francina Armengol en la presentació del projecte a Eivissa

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha presentat aquest divendres el projecte de construcció d'un vial exclusiu per a vianants i bicicletes que unirà el nucli de Sant Jordi, a Eivissa, amb la platja d'en Bossa, mitjançant una passarel·la elevada sobre l'autovia de l'aeroport per valor d'1,5 milions. El nou vial recorrerà un tram de 1.100 metres. Concretament, començarà al final del carrer de l'Avisador, passarà per devora Can Pere Casetes i, mitjançant una passarel·la metàl·lica, permetrà travessar l'autovia fins al carrer de la Gamba Roja per arribar a la platja.

Segons ha informat la Conselleria de Presidència en una nota de premsa recollida per Europa Press, es tracta d'un dels projectes que impulsa el Govern a l'illa a través del Fons d'Impuls del Turisme Sostenible (ITS), que finançarà íntegrament aquesta nova infraestructura.

En aquest sentit, segons l'avantprojecte redactat pel departament d'Obres Públiques de la Direcció General de Mobilitat i Transport Terrestre, el pressupost base de licitació és d'1.487.038 euros, al qual se suma l'1% cultural. Així, el pressupost total de la infraestructura ascendeix a 1.501.909 euros.

D'aquesta manera, es vol donar resposta a la petició dels veïns del municipi de reconnectar i recuperar les tradicionals comunicacions entre el nucli de Sant Jordi i la seva barriada marítima, Platja d'en Bossa, sense haver d'utilitzar vehicles.

Cessió de can Pere Casetes

Per impulsar el projecte, el Govern ha recordat que la primera passa serà la firma d'un conveni entre l'Executiu autonòmic i l'Ajuntament de Sant Josep, en el qual s'inclourà el compromís de la Comunitat de finançar i construir l'itinerari per a vianants, mentre que el Consistori assumirà la conservació del nou recorregut i el manteniment en les condicions adequades.

Un altre punt destacat de l'acord és la cessió a l'Ajuntament de l'antiga casa de can Pere Casetes per rehabilitar-la i utilitzar-la posteriorment com a centre sociocultural a la zona de Sant Jordi.

Una vegada signat el conveni, el Govern licitarà el projecte de construcció del nou vial. Les obres, que tenen un termini d'execució de sis mesos, es duran a terme aquest 2023.

stats