Societat 04/11/2021

Armengol: "L'Oficina d'Anticorrupció està ben en vigor i es continuarà aplicant a la Comunitat"

La presidenta del Govern ha agraït la feina feta per Jaume Far al capdavant de l'ens

ARA Balears
2 min
Francina Armengol a l'hospital de Son Espases, aquest dijous.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha "agraït i valorat" aquest dijous la feina de Jaume Far al capdavant de l'Oficina d'Anticorrupció de les Illes Balears. A més, ha assegurat que l'ens "continuarà ben en vigor i es continuarà aplicant a la nostra comunitat autònoma". Quant a la dimissió de Far, ha afirmat que la "respecta absolutament" i ha reiterat que es tracta de motius personals i professionals.

La cap de l'Executiu illenc ha subratllat que els ciutadans demanen "transparència i rendició de comptes" i el fet que estiguin totes les despeses publicades i la gent "pugui saber on va cada euro públic és una mesura clara d'honestedat i de gestió correcta dels recursos públics". Armengol ha fet aquestes declaracions a Son Espases, on ha donat la benvinguda al personal d’infermeria que s’incorpora a la seva plaça fixa.

El director de l'Oficina Anticorrupció va presentar dimarts la dimissió al president del Parlament, Vicenç Thomàs. En l'escrit que es va registrar a la Cambra a les 11.43 hores, Far argumenta que a hores d'ara té "nous projectes professionals" i recorda que ja va comentar aquest tema a Thomàs el mes de juliol. "Com ja li vaig comentar el passat mes de juliol, uns nous projectes professionals propers fan que el meu paper al capdavant de l'Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció hagi de finalitzar aquest any 2021", comença l'escrit. Aixís, la renúncia serà efectiva l'1 de gener de 2022.

En declaracions a l'ARA Balears, Far va assegurar que aquests quatre anys "s'han assolit els objectius" que es varen marcar amb el seu nomenament. A la pregunta sobre si s'ha sentit pressionat, Far va reconèixer que, per un funcionari públic com ell, "sempre fa un poc de vertigen veure't en segons quines situacions amb la premsa i els partits polítics, amb tothom pendent". Però també va matisar: "Jo sabia a què venia, i aquestes coses formen part de les tasques d'un director d'una oficina com aquesta". Quant a una possible manca de suport dels partits que formen part del Govern, Far no va ser tan clar i es va limitar a assenyalar que "cadascú sap el que hi ha i tot el que s'ha plantejat".

stats