Política 02/11/2021

El PP insinua que l'Executiu és responsable de la dimissió de Jaume Far

El Pi reclama que es replantegi el model de l'Oficina Anticorrupció

2 min
El portaveu del PP, Toni Costa.

PalmaLes reaccions a la dimissió de Jaume Far com a director de l'Oficina Anticorrupció no s'han fet esperar als passadissos del Parlament aquest dimarts. El portaveu del PP, Toni Costa, ha estat un dels més crítics quant als motius d'aquesta decisió i ha posat en dubte que sigui per motius professionals, com Far afirma en l'escrit de renúncia. De fet, Costa ha insinuat que l'Executiu n'és el responsable per la seva manca de suport a l'Oficina. "No ens ho esperàvem, ha estat una sorpresa important", ha assenyalat Costa. "A l'escrit s'al·leguen motius professionals, però ja veurem a qui correspon explicar-ne les raons", ha afegit, a més de preguntar si "els grups de Govern han defensat suficientment aquesta figura" i de recordar que hi ha hagut actuacions de Far que "no han fet gaire gràcia al PSIB". Costa ha assenyalat que els populars sospiten que "hi ha algunes coses més que els motius professionals".

Per part seva, el portaveu d'El Pi, Josep Melià, ha reclamat que es replantegi el model de l'Oficina Anticorrupció, perquè "és car i genera duplicitats". Melià també ha demanat que aquest organisme sigui més barat. Per aconseguir-ho, el portaveu regionalista ha proposat que l'Oficina formi part de la Sindicatura de Comptes, que s'abaixi el sou del director i que es dediqui "exclusivament a lluitar contra la corrupció i no generi dobles declaracions d'alts càrrecs".

En canvi, la portaveu de Ciutadans, Patricia Guasp, ha assegurat que la dimissió de Jaume Far "no és una cosa que hagi sorprès", i ha traslladat el seu "màxim respecte a qualsevol situació personal". Guasp ha demanat al Govern que doti l'Oficina "dels recursos necessaris perquè sigui eficient" i ha subratllat que el partit taronja està compromès amb la seva viabilitat. "Els ciutadans necessiten transparència i conèixer els protocols que segueixen els alts càrrecs de l'administració pública", ha afegit. Però, segons el portaveu de Vox, Jorge Campos, la dimissió de Jaume Far demostra que l'Oficina Anticorrupció "no té cap futur".

Quant als partits del Pacte, el portaveu de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, ha agraït l'esforç de Jaume Far per assumir "la responsabilitat de crear l'Oficina". "Aquesta Comunitat Autònoma estava molt afectada per temes de corrupció i s'ha fet un esforç per retornar-li la credibilitat", ha comentat. "La creació de l'Oficina és mèrit seu", ha insistit Ensenyat, a més de considerar que les diferències entre Far i el Govern no han estat la causa de la seva renúncia.

En la mateixa línia s'ha manifestat el portaveu de Podem, Alejandro López, qui ha reivindicat que l'Oficina continuï sent "un ens independent". López ha destacat el "bon funcionament" d'aquest organisme i ha assenyalat que "les discrepàncies són normals" en el cas d'organismes independents.

Per part del PSIB, la diputada Sílvia Cano ha expressat el "respecte absolut" del seu partit a la decisió de Jaume Far i ha reiterat el compromís del seu grup amb l'Oficina, un organisme que "va més enllà de les persones". Cano ha recordat que la creació d'aquest organisme va ser "una fita" la legislatura passada i que la seva tasca serveix per "garantir unes institucions transparents i democràtiques".

stats