Societat 03/02/2022

Armengol diu que és prest per llevar les mascaretes del carrer

La presidenta del Govern ha visitat aquest dijous l’empresa Camper, a Inca

ARA Balears
2 min
Armengol durant declaracions als mitjans a la fàbrica Camper d'Inca

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat que encara és prest per retirar l'obligatorietat de la màscara a l'exterior, encara que ha defensat que s'ha de fer "al més aviat possible", en la mesura que sigui possible. Igualment, cal recordar que les competències per retirar la normativa actual són de l'Estat.

La cap de l'Executiu autonòmic ha apuntat que aquesta és la posició del Govern i així ho ha traslladat al Ministeri de Sanitat. Armengol ha recordat que el decret es va aprovar en el seu moment, just abans de Nadal, per crear consciència davant l'augment de contagis. Igualment, Armengol ha insistit que avui dia els positius van baixant lleugerament, però "la situació hospitalària és encara complicada", ha dit. La presidenta ha insistit en el seu desig que l'obligatorietat de la màscara en exteriors es pugui relaxar al més aviat possible, però ha afegit que es tracta d'una decisió que s'ha de prendre per consens al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

Així ho ha declarat durant una visita aquest dijous a la fàbrica de l'empresa Camper d'Inca per conèixer les iniciatives impulsades per la companyia en matèria de circularitat aplicada al sector del calçat. Acompanyada pel director de l'Oficina de Planificació i Coordinació d'Inversions Estratègiques, Joan Carrió, i el batle d'Inca, Virgilio Moreno, la presidenta ha fet una visita al taller de producció de sabates, on la marca recupera sabates fetes servir que, després d'un procés de neteja, transformació, reconversió i millora de la durabilitat, es tornen a posar a la venda.

Armengol durant la visita a la fàbrica Camper d'Inca

A més, també s'ha conegut la proposta que l'empresa, juntament amb altres companyies, ha elaborat en matèria de circularitat i digitalització per presentar-la com a proposta per finançar-se amb fons europeus. "Som aquí per poder parlar de projectes de futur amb la marca", ha afirmat Armengol, qui també ha recordat que "des del Govern apostam d'una manera mot clara i decidida per la diversificació econòmica" i per "la circularitat". Cal destacar que l'empresa mallorquina, que va néixer el 1975 a Inca, actualment té més de 400 botigues distribuïdes entre més de 40 països.

stats