Sàhara
Societat 09/08/2022

Armengol defensa que Espanya "té una responsabilitat directa” amb el poble sahrauí

La presidenta s'ha compromès a continuar defensant el referèndum d'autodeterminació durant la rebuda dels infants que formen part de les 'Vacances en pau'

2 min
Francina Armengol amb els infants sahrauís que participen del programa Vacances en pau.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha tornat a mostrar el suport al poble sahrauí, durant la trobada amb els infants que formen part de les 'Vacances en pau' i les famílies acollidores. La cap de l'Executiu ha assenyalat que Espanya "té una responsabilitat directa" amb la situació del poble sahrauí i s'ha compromès a continuar donant-los suport "perquè sigui possible aquest referèndum d'autodeterminació tan just i necessari".

Així mateix, ha agraït les famílies que acullen aquest estiu els nins i nines, després de dos anys d'interrupció del programa per la pandèmia. "És una experiència de vegades complexa, ho sé per pròpia experiència, però és una de les millors que es poden viure a la vida", ha defensat. "Et fa part d'un poble que a mi em va enamorar fa molts d'anys. Un poble pacifista que desgraciadament fa més de 40 anys que està sotmès a una vida absolutament indigna", ha afegit.

A l'acte també hi estava present Ehmudi Lebsir, delegat sahrauí a les Illes Balears, qui ha denunciat "qualsevol tipus de maniobra que pretengui impedir els drets al nostre poble. Ha apuntat a "alguns governs" que tenen "males intencions" i fan que "s'allargui el nostre patiment, però no doblegaran la nostra eterna convicció de viure lliures i independents". Així mateix, ha agraït al Govern balear "tot el seu suport i acompanyament", així com a l'associació Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears per una iniciativa que, a més d'allunyar els menors de les condicions meteorològiques extremes, "crea vincles familiars i fomenta les relacions entre les dues societats".

"Malgrat la doble traïció del govern d'Espanya, l'estat espanyol té un deute moral, històric i polític amb el poble sahrauí", ha afirmat la presidenta de l'associació, Catalina Rosselló, que ha alertat que, des de la pandèmia i la guerra, "les violacions dels drets humans s'han intensificat" fins al punt que els sahrauís viuen en un "constant estat de setge i repressió del règim marroquí".

stats