Societat 26/11/2020

Els illencs que tornin pel pont del desembre es podran fer una PCR gratuïta

La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha demanat a tots els que arribin –sobretot als estudiants– que es facin la prova

A. T.
2 min
L'aeroport de Palma, el primer dia de restriccions de vols a causa del coronavirus.

PalmaEls residents de les Illes Balears que arribin per passar el pont del 5 al 8 de desembre podran fer-se una PCR gratuïta a través de la Conselleria de Salut. Així ho ha anunciat aquest dijous la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, que demana a tothom que arribi –i especialment als estudiants– que es faci la prova.

Segons Armengol, els illencs que viatgin a l'Arxipèlag durant aquest període podran demanar cita per al mateix dia d'arribada i els resultats estaran disponibles en 24 hores. Mentre esperen, la presidenta ha recomanat que "tinguin la mínima mobilitat social i amb molta seguretat". Per accedir a aquesta prova, només serà necessari mostrar el Document Nacional d'Identitat. En queden exclosos, però, els residents de les Balears que facin desplaçaments interinsulars, atès que "la mesura va en la línia del que es demana al govern espanyol", que són PCR obligatòries als passatgers de la Península, ha dit la cap del Govern.

La Conselleria de Salut encara està tancant "el circuit" d'aquestes proves, però la cap de l'Executiu autonòmic ja ha avisat que segurament es faran a les centrals covid exprés. "És molt important que ho oferim de manera gratuïta i ràpida", ha indicat Armengol, qui s'ha mostrat preocupada perquè els viatgers arribats de la Península "poden estar en contacte amb persones vulnerables, com ara padrins".

Armengol preveu un acord per Nadal

La presidenta ha especificat que la mesura "és extraordinària" per a aquest pont de la Constitució, atès que si haguessin de fer "convenis bilaterals amb totes les comunitats autònomes, no arribaríem a temps". A hores d'ara, continuen en marxa les negociacions amb el govern espanyol per aconseguir la mateixa normativa per als viatgers internacionals i per als de l'Estat, és a dir, que hagin de presentar un test negatiu de covid-19. Armengol espera tenir-ho enllestit abans de Nadal i no ha volgut avançar si, en cas que no sigui així, es tornaria a aplicar una mesura extraordinària com l'anunciada aquest dijous.

stats