Política 25/11/2020

Armengol demana a Sánchez PCR a ports i aeroports per als viatgers d'àmbit estatal

La presidenta del Govern s'ha trobat durant 20 minuts amb Pedro Sánchez, abans de la cimera amb el primer ministre italià, Giuseppe Conte

Maria Llull
2 min
Armengol ha rebut Pedro Sánchez a les portes del Palau de l'Almudaina

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha demanat aquest dimecres al cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, que els viatgers que arribin a les Balears des de la Península hagin de presentar un test negatiu de covid-19. Fonts del Govern han informat l'agència Efe que Armengol ha plantejat a Sánchez aquesta reivindicació durant una reunió informal d'uns 20 minuts de durada abans de l'inici de la cimera amb el primer ministre italià, Giuseppe Conte.

Armengol ha defensat que l'obligació de presentar un test en arribar a les Illes, que a hores d'ara només s'aplica sobre els passatgers internacionals procedents de països amb una alta incidència, s'estengui als passatgers que arribin des d'altres comunitats autònomes.

Segons ha indicat el Govern, Armengol també ha aprofitat per tractar de la participació de les Balears en el repartiment dels fons de reconstrucció europeus. "Hem pres un cafè distès i hem aprofitat per parlar de les qüestions de més necessitat per a les Balears, les quals fan referència a la crisi del covid i la situació econòmica i social", ha dit la presidenta després de la trobada amb Pedro Sánchez. Sobre les PCR a passatgers que provenen de la Península, Armengol ha afirmat que Sánchez "coneix perfectament" que les Balears les necessiten.

A més, la cap de l'Executiu ha mencionat la proposta de restriccions que planteja el govern espanyol per Nadal i ha considerat que caldrà "ser rigorosos". "Encara que a les Illes estam millor que altres territoris, la situació encara no és bona", ha afegit. Armengol ja destacat que cal que "la gent entengui que enguany Nadal no serà com altres anys". "No podrem sortir d'un ambient íntim. Les festes han de ser tranquil·les i segures", ha continuat.

D'altra banda, Armengol ha indicat que caldrà estudiar les propostes que facin les comunitats autònomes i ha fet una crida a la calma. "Encara falta molt de temps", ha dit.

stats