Societat 05/02/2020

ARCA lluita per recuperar el refugi antiaeri de Palma

Tècnics de l'Ajuntament de Palma l'han visitat aquest dimecres per valorar la proposta

Ara Balears
1 min
El refugi antiaeri de Palma

PalmaResponsables i tècnics de l'Ajuntament de Palma han visitat amb membres de l'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) el refugi antiaeri subterrani de la Confraria de Sant Miquel que ARCA vol recuperar com a part d'una rehabilitació dels baixos de la plaça Major.

Entre el 1936 i el 1938, es van construir a Palma tots els refugis sota un pla de protecció de la població amb l'objectiu de resguardar-se dels bombardejos durant la Guerra Civil unes 300 persones al mateix temps. Per l'alt valor històric i educatiu d'aquests vestigis de la Guerra Civil, ARCA ha sol·licitat al president d'Emaya la seva rehabilitació tan aviat com sigui possible, així com la seva obertura a les visites.

El refugi de la Confraria de Sant Miquel era públic per a tota la població que estigués a prop quan sonaven les sirenes d'alarma per risc de bombardejos, tot i que té un desnivell considerable, aproximadament d'uns 15 metres, i una longitud total aproximada de 180 metres comptant el recorregut de les bifurcacions. A més, tenia tres accessos diferents: el primer al carrer de la Confraria de Sant Miquel, un altre al carrer de la Missió i un tercer al final de les Rambles, on convergeixen amb la costa de la Pols.

stats