Patrimoni
Societat 22/05/2023

ARCA denuncia la destrucció de vorades de pedra viva a un carrer de Son Oliva, a Palma

L'entitat lamenta que l'Ajuntament les hagi substituït per peces prefabricades de formigó

ARA Balears
1 min
Obres al carrer arrer de Son Alemany, a Son Oliva (Palma).

PalmaARCA denuncia una nova agressió contra el patrimoni que constitueixen les vorades de pedra viva a Palma. En concret, l'entitat ha lamentat que l'Ajuntament hagi fet desaparèixer aquest tipus de vorades al carrer de Son Alemany, a Son Oliva, i les hagi substituït per peces prefabricades de formigó.

"La vorada de pedra és de qualitat superior i major durabilitat, a més de formar part de la nostra petita història i donar qualitat ambiental i paisatgística amb personalitat", ha defensat ARCA. En aquest sentit, l'entitat ha reclamat que el criteri d'infraestructures sigui sempre el de mantenir la vorada de pedra, però, afirmen, "només ho fan on volen, com per exemple sí que la varen mantenir recentment al carrer de Rafael Rodríguez Méndez, del barri del Fortí".

Amb tot, assenyalen que la barriada de Son Oliva està sent objecte d'una necessària remodelació d'infraestructures i substitució de voravies, però "el problema és que aquesta millora no pot ser excusa per destruir encara més el nostre patrimoni, per humil que sigui".

stats