Societat 17/05/2022

ARCA creu que l'ampliació del catàleg de patrimoni del PGOU de Palma és "insuficient"

En concret, denuncia que queden uns 200 elements patrimonials sense protecció

ARA Balears
1 min
Edifici a la plaça de les Columnes.

PalmaL'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) ha criticat aquest dimarts en una nota de premsa que l'ampliació del catàleg de patrimoni del nou Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de Palma és "insuficient".

Segons recull Europa Press, la plataforma considera que no s'ha fet una "revisió exhaustiva per trobar tots els elements dignes de ser conservats" i ha remarcat que el nou document "no aporta una millora substancial quant a la seva protecció".

200 elements patrimonials

ARCA també ha criticat que, del llistat que ha presentat l'entitat, queden uns 200 elements patrimonials sense protecció, ubicats en zones de l'Eixample, el centre històric i Can Pastilla, entre d'altres.

Així mateix, ha demanat que es cataloguin els refugis antiaeris que hi ha en edificacions públiques i que, en cas que es facin obres privades, si apareixen refugis, se n'estudiï la importància, "igual que es fa amb les restes arqueològiques".

La resposta de Truyol

Per la seva banda, la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha assegurat que el PGOU "fa un esforç molt important per ampliar el catàleg de patrimoni de Palma", perquè "fa un exercici per tenir una mirada més àmplia, que vagi més enllà del centre històric".

No obstant això, ha reconegut que "l'Ajuntament té sobre la taula diverses al·legacions, no sols la d'ARCA, que demanen una revisió i una ampliació del catàleg de patrimoni de la ciutat", i ha defensat que no és només una qüestió de voluntat, sinó també de criteris tècnics.

stats