Societat 29/03/2022

ARCA critica que el PGOU de Palma preveu una ordenació "molt deficient" a Son Busquets

La plataforma reivindica que aquesta zona “necessita una actuació urbanística seriosa”

ARA Balears
2 min
Imatge de Son Busquets.

PalmaL'Associació per la Revitalització de Centres Antics (ARCA) ha criticat aquest dimarts que el nou Pla General d'Ordenació Urbanística (PGOU) de Palma preveu una ordenació "molt deficient" a Son Busquets, a Valldemossa.

"Son Busquets constitueix una superfície molt gran i molt important per a Palma i necessita una actuació urbanística seriosa que comenci per la catalogació adequada dels edificis i espais de valor cultural del quarter", ha manifestat la plataforma en una nota de premsa.

En el cas contrari, ARCA considera que "el treball ciutadà" que s'ha fet durant aquests anys per valorar aquest espai "singular es pot truncar per manca de sensibilitat i criteri de qui hi pugui intervenir en un futur".

Dotació d'equipaments i d'habitatge

En aquest sentit, ha remarcat que aquest fet no és "incompatible" amb la dotació d'equipaments i d'habitatge, "com es va demostrar en el concurs de projectes de rehabilitació organitzat per Joves Arquitectes de Mallorca".

És per això que ha demanat que es protegesqui el patrimoni dels "elements rellevants" del quarter i que es planifiqui el futur d'aquest espai amb equipaments, habitatges i espais lliures, entre d'altres, com sí que es preveu en altres zones de la ciutat.

Així mateix, han remarcat que aquest pla "deixa fora alguns elements singulars que s'haurien de conservar, com la benzinera, els edificis de la carretera de Valldemossa, garites, tallers, alguns espais de la zona d'hort i la plaça d'armes.

"Sigui propietat pública o privada, en el futur, és potestat de l'Ajuntament i obligació l'ordenació urbanística acurada", ha reivindicat la plataforma. "Tot això s'hauria d'incloure la fitxa de catàleg", ha afegit.

"Construcció indiscriminada d'habitatges"

Per altra banda, ha denunciat les "il·legalitats" de la Direcció d'Habitatge del Govern, ja que creu que "parteixen d'una sola idea, que és la construcció indiscriminada d'habitatges, cosa falsa i poc coherent amb les mesures de protecció del territori i del patrimoni cultural".

En aquesta línia, creu que "les notícies de les al·legacions" sobre Son Busquets "suposen una descoordinació entre les administracions que pot ser fatal i letal per al desenvolupament correcte d'aquesta àrea", que està "absolutament desaprofitada per manca d'agilitat i visió de futur".

stats