Societat 09/07/2019

L'ARA Balears rep un dels Premis Solidaris ONCE 2019

Abaimar, Bartomeu Català, Colonya Caixa Pollença i l'Ajuntament d'Alcúdia també han rebut aquest reconeixement a la solidaritat

Ara Balears
2 min
Imatge de família dels premiats, els representants de l'ONCE i els representants polítics que han assistit a l'acte.

PalmaL'ARA Balears ha estat reconegut amb un dels Premis Solidaris ONCE Illes Balears 2019 en la categoria de mitjans de comunicació. Aquest guardó ha estat un reconeixement a la "publicació habitual de reportatges dedicats a temes socials i al món de la discapacitat". L'Associació Balear d'Infants amb Malalties Rares (Abaimar); l'impulsor i president de Projecte Home, Bartomeu Català; Colonya Caixa Pollença i l'Ajuntament d'Alcúdia també han estat premiats en aquesta edició. La presidenta del Govern, Francina Armengol; el president del Parlament, Vicenç Thomàs; la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; el vicepresident de l'ONCE, José Luis Pinto, i la consellera d'Afers Socials i Esport, Fina Santiago, han assistit a l'acte, que s'ha duit a terme al teatre Principal de Palma.

El director de l'ARA Balears, Enric Borràs, ha recollit el guardó de mans de Vicenç Thomàs. "Aquest premi és important per a qui el dona i la seva trajectòria d'ajudar la gent", ha dit Borràs, qui ha destacat que el periodisme és un element "clau" de la societat perquè "ajuda la gent a decidir". "Per això se l'ataca", ha continuat. A més, Borràs ha subratllat que el "mal periodisme" és "perniciós", mentre que si es fa bé, serveix per desenvolupar "l'esperit crític".

El director de l'ARA Balears, Enric Borràs, ha recollit el premi de mans del president del Parlament, Vicenç Thomàs

La presidenta d'Abaimar, Catalina Cerdà, ha recordat la trajectòria de l'associació, la qual va fundar amb altres mares "empesa per la necessitat" d'ajudar els seus fills, afectats per "patologies greus i poc prevalents". "Nosaltres no som els rars, ho són les malalties", ha reivindicat amb emoció.

Per part seva, Tomeu Català, de Projecte Home, ha fet tot un al·legat perquè les persones "assumeixin les pròpies limitacions i les facin motiu de fortalesa per viure i sobreviure".

El president de Colonya Caixa Pollença, Tomeu Cifre, ha recollit el premi de mans de Francina Armengol i l'ha agraït als clients de l'entitat, "les persones que permeten que siguis qui ets i que facis el que fas", ha dit.

La batlessa d'Alcúdia, Bàrbara Rebassa, ha recordat que el projecte 'Alcúdia per a tots' va ser impulsat per la corporació anterior, amb Tomeu Cifre com a batle. "Alcúdia és un municipi pioner a l'hora de millorar l'accessibilitat", ha destacat.

En la gala d'entrega dels premis hi ha intervingut el vicepresident de l'ONCE, José Luis Pinto, que ha reivindicat l'eliminació de barreres físiques i tecnològiques per a les persones amb discapacitats, com també una educació més inclusiva. "Un projecte deixa de ser social si no és per a tothom", ha afirmat.

D'altra banda, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assenyalat que, a més de les barreres físiques, cal eliminar "les psíquiques", les quals són moltes vegades les més "difícils de llevar". Armengol ha destacat el paper del tercer sector en la societat, sense el qual seria "impossible" lluitar "per una societat més inclusiva". La presidenta ha assegurat que treballarà perquè "la societat sigui més igualitària, amb els mateixos drets i garanties" per a tots els ciutadans.

stats