Societat 31/01/2021

Aquest dilluns entra en vigor la limitació de circular com a màxim a 80 km/h a la via de cintura de Palma

L'objectiu de la mesura és reduir el renou, els gasos contaminants, els accidents i els embossos

1 min
Una retenció a la Via de Cintura.

A partir de la mitjanit de diumenge no es podrà circular a més de 80 quilòmetres per hora a la via de cintura de Palma. L'objectiu de la mesura aprovada pel Consell de Mallorca és reduir el renou, els gasos contaminants, els accidents i, a més, els embossos. D'aquesta manera, la velocitat màxima passarà de 120 quilòmetres per hora a 80.

En concret, es tracta de la via Ma-20, en el tram que discorre entre Portopí i el Portitxol. Segons el conseller insular de Mobilitat, Ivan Sevillano, la reducció permetrà millorar la qualitat de vida de les persones que viuen als habitatges i barris que es troben al voltant. "Reduint la velocitat a 80 quilòmetres per hora, s'aconsegueix homogeneïtzar la circulació i millorar la qualitat ambiental", fet que permet complir "els objectius de desenvolupament sostenible en l'agenda 20-30", va destacar Sevillano el mes de novembre, quan es va anunciar aquesta iniciativa.

El conseller de Mobilitat va reconèixer que "per si mateixa aquesta mesura no aconseguirà posar fi als embossos que patim", sinó que va coordinada amb altres, com ara les que potencien el transport públic i els pàrquings dissuasius. Malgrat que no s'aconsegueixi minvar les aglomeracions de cotxes, Sevillano va assegurar que mantindrien aquesta actuació “per la millora en qualitat ambiental i el renou”.

En aquest sentit, la Federació Empresarial Balear de Transports (FEBT) va manifestar que només veu bé la reducció de la velocitat màxima de la via de cintura si s'hi fa un carril especial enmig, per on només circulin el transport públic i els taxis, entre altres vehicles especials.

stats