Societat 31/10/2023

Aquest dijous ja es podrà caçar als terrenys lliures de Palma

Després que el ple de Cort aprovàs la proposta de Vox, aquest dimarts el batle de Palma ha signat el document per adherir-se al Pla Marc d'Ordenació Cinegètica del Consell de Mallorca

2 min
El Consell vol promoure la modificació de la Llei de caça

PalmaLlum verda a la caça en els terrenys lliures de Palma. Després que el ple de Cort aprovàs la proposta de Vox perquè es tornàs a permetre la pràctica cinegètica, aquest dimarts "el batle de Palma, Jaime Martínez, ha signat la comunicació de l'Ajuntament per acollir-se al Pla Marc d'Ordenació Cinegètica en els terrenys d'aprofitament comú (o terrenys lliures)" del Consell de Mallorca, segons ha informat el Consistori.

D'aquesta manera, i com que els dies permesos de caça són els dijous i els dissabtes, a partir d'aquest mateix dijous, els autoritzats amb una llicència podran tornar a caçar a qualsevol terreny rústic no acotat, és a dir, sense tancar. La signatura d'aquest matí suposa que Cort s'adhereix a la resolució del conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, on es fixen els períodes hàbils de caça i les vedes especials, i les disposicions que regulen les vedes i els recursos cinegètics.

A partir d'aquí, la signatura del batle es registra a través de la seu electrònica del Consell i, una vegada validada, automàticament es fa efectiu el permís. Cal recordar que aquesta mesura, i segons va explicar el president del Club de Caça i Tir de Palma, José Antonio Boned, afecta 3.000 hectàrees de terreny lliure. Algunes de les àrees que es veuen afectades per aquesta modificació són parcel·les de 100 hectàrees a Gènova i de 150 hectàrees a Son Gual, a Puntiró, a na Burguesa, a Son Xorrigo i al pla de Sant Jordi.

En el cas de les zones lliures, a més, el màxim de peces que es poden caçar és inferior al dels vedats de caça. Per exemple, en el primer cas es poden caçar fins a 8 tords i en el segon, fins a 18. Tant en una zona com l'altra, els dies de caça són els dijous i els dissabtes, de manera que –tenint en compte que la temporada va començar el 12 d'octubre– ara queden 25 dies de poder-la practicar.

stats