Societat 31/01/2018

Aptur demana "fer pinya" davant la zonificació en una reunió amb els veïns de Pollença

L'Associació de Veïns i Veïnes de Pollença ha organitzat una reunió per informar i debatre entre els habitants del municipi la zonificació a Pollença

Ara Balears
2 min
Moment de la reunió amb els veïnats de Pollença

PollençaUn centenar de propietaris de cases turístiques han assistit anit a la reunió convocada per l’Associació de Veïns i Veïnes de Pollença que s'ha duit a terme en el Club Pollença. Hi ha intervingut Pep Arrom, misser d'Aptur, i Joan miralles, president d'Aptur. El projecte de zonificació turística té en compte Pollença (poble) i les zones de la Font i el Vilà dins la categoria de nuclis d’interior saturats, on només estarà permès el lloguer del primer habitatge durant un màxim de 60 dies.

El batle de Pollença Miquel Àngel March, present entre els assistents a la reunió, ha volgut explicar que, basant-se en dades objectives, tals com el consum d'aigua, "Pollença no és un nucli saturat", i ha afegit que un 90% dels habitatges que es lloguen a Pollença estan legalitzats, és a dir, "gran part del lloguer turístic a Pollença no es veurà afectat per la zonificació", ha remarcat March.

El president d’Aptur, Joan Miralles, ha instat els particulars i els empresaris que viuen del lloguer turístic a fer pinya i a presentar-hi al·legacions. El Consell ha obert un termini perquè els ajuntaments que ho considerin oportú puguin presentar-hi al·legacions, per això l’equip de govern, els membres de l’oposició i representants del sectors social i econòmic del municipi han creat una comissió específica. “Podem condicionar els resultats electorals”, ha manifestat el president d’Aptur, qui ha reclamat als assistents que es fessin socis per “fer-nos més forts amb vista a les properes eleccions”.

“La llei està dissenyada perquè a poc a poc ens anem desintegrant. Ens hem convertit en els caps de turc de tot Mallorca”, ha arribat a dir Miralles. No obstant això, ha reconegut que ells no volen “barra lliure, en el sentit que tot sigui lloguer turístic”, i ha insistit en la necessitat de “regular” el lloguer però no “criminalitzar-lo”.

Rafel Siquier, representant d'Aptur, també s’ha posicionat en la mateixa línia. “La solució no és liquidar el lloguer turístic”, ha assenyalat. “No creim que una llei turística pugui arreglar els desgavells urbanístics de tot Mallorca, és molt agosarat”, ha conclòs.

stats