Societat 17/12/2018

Una aplicació mòbil permetrà denunciar els rètols que incompleixen la normativa del valencià

Facilitarà que el ciutadà faci un seguiment de la incidència i rebi un avís quan estigui solucionada

Ara
1 min
Accés a l'entorn del Mercat Central de València, amb senyals retolades únicament en valencià.

ValènciaL'Associació Cívica Tirant lo Blanc ha posat en marxa avui l'aplicació Bon Senyal per tal d’identificar els rètols i senyals dels espais públics que no compleixen amb la normativa d'ús i escriptura del valencià i, d'aquesta manera, acabar amb les confusions que encara s'arrosseguen com a conseqüència dels equívocs generats pel conflicte lingüístic promogut pels partits i associacions anticatalanistes.

Segons els seus promotors, Bon Senyal també ajudarà a donar a conèixer la normativa que regula aquest àmbit, així com l’Oficina de Drets Lingüístics que ha posat en marxa aquest any la conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana.

La iniciativa ofereix als ciutadans que així ho desitgin la possibilitat de descarregar-se gratuïtament l'aplicació mòbil o bé fer servir la pàgina web mitjançant un navegador convencional.

L'Associació Cívica Tirant lo Blanc remarca que l'ús de l'aplicació és molt senzill, i que un cop feta una denúncia o queixa l'entitat la comunicarà a l'Oficina de Drets Lingüístics. A més, el programari també permetrà que el ciutadà faci un seguiment de l'evolució de la incidència i rebi un avís quan estigui solucionada.

stats