Societat 22/05/2020

L'APB crearà un carril per a vianants al passeig Marítim de Palma

L'objectiu és donar suport a la reactivació econòmica dels negocis de la restauració i facilitar el distanciament físic durant la crisi del coronavirus

Ara Balears
2 min
El passeig Marítim de Palma. / ISAAC BUJ

PalmaL'Autoritat Portuària de Balears (APB) destinarà un carril del passeig Marítim del port de Palma a vianants i a terrasses, amb la finalitat de donar suport a la reactivació econòmica dels negocis de la restauració i facilitar el distanciament físic durant la crisi del coronavirus.

Segons ha informat l'entitat, a través d'un comunicat, aquest dilluns es tallarà al trànsit el carril dret del passeig Marítim en el sentit de sortida de la ciutat, entre el carrer de Monsenyor Palmer i el centre Porto Pi, per tal de dur a terme les tasques necessàries per a l'adaptació del carril. L'espai generat amb la supressió d'aquest carril es destinarà a l'ampliació de voreres i terrasses, mentre que el trànsit rodat disposarà de dos carrils habilitats per a la circulació.

L'APB ha explicat que es durà a terme en tres trams. El primer, entre el carrer de Monsenyor Palmer i l'Aigua Dolça, tindrà separat el trànsit rodat de l'espai destinat a terrasses amb barreres de formigó, amb la finalitat de protegir la integritat física dels clients de les cafeteries, bars i restaurants. El segon tram, entre l'Aigua Dolça i Can Barberà, veurà desplaçat un carril l'espai destinat ara a l'aparcament de cotxes. L'últim tram, comprès entre Can Barberà i la torre de Paraires, passarà a tenir ocupat el carril dret amb vehicles aparcats en línia, de manera que quedarà lliure tot l'espai que actualment s'utilitza per a l'estacionament en bateria.

Imatge de les obres que es duran a terme

Els treballs per incorporar el carril de circulació més pròxim a la vorera per a la zona per a vianants estaran acabats en dues setmanes i disposaran d'un pressupost estimat de 48.000 euros.

L'ampliació de la zona portuària a voreres i terrasses coincideix amb la mesura impulsada també per l'Ajuntament d'obrir espais urbans a vianants i comerços en detriment dels vehicles.

stats