Judicial
Societat 07/02/2023

Un any de presó per als mallorquins que van estafar 350.000 euros a Amazon

També hauran de pagar una multa de 1.080 euros i van tornar els diners robats a la multinacional

ARA Balears
1 min
Un treballador a la planta que Amazon té a Castellbisbal

PalmaEls tres joves acusats d'estafar 350.000 euros a Amazon des de Mallorca han acceptat una condemna d'un any de presó i una multa de 1.080 euros. Les investigacions iniciades després de la denúncia de la multinacional van descobrir que els tres homes, residents a Mallorca, compraven productes d'Amazon i els tornaven exigint el reemborsament del que havien pagat. L'estafa, però, era que les capses que tornaven eren buides i després venien els productes que havien aconseguit sense cap cost econòmic a pàgines de segona mà.

Amb aquest procediment van aconseguir 350.000 euros en poc menys de dos anys, quan Amazon va detectar l'engany i els va denunciar. Els condemnats asseguraven a la multinacional que el seu producte havia arribat romput o amb males condicions i en altres ocasions que finalment no els interessava i així aconseguien que la companyia els tornés els doblers, mentre ells els retornaven la capsa buida i venien el producte a altres persones.

Un cop es va destapar el cas, els tres joves van pagar a Amazon una indemnització propera als 350.000 euros que havien robat, però en aquest cas ho feren amb bitcoins que la justícia els va embargar. Un cop van cobrar la multinacional va retirar l'acusació, però la Fiscalia va mantenir actiu el cas judicial que s'ha tancat aquest dimarts amb l'acord esmentat d'un any de presó i una multa de poc més de 1.000 euros.

stats