Societat 20/02/2023

ANPE demana "responsabilitat" als docents interins i evitar l'intrusisme "per mantenir la qualitat educativa"

El sindicat diu que s'han constatat casos d'aspirants que s'han inscrit a places en especialitats que no tenen res a veure amb la seva formació

ARA Balears
1 min
Tots els concerts amb la privada s’acaben aquest 2023.

PalmaEl sindicat ANPE ha demanat "responsabilitat" als docents que participen en el concurs de mèrits en el procés d'estabilització. L'entitat afirma que s'han constatat casos d'aspirants que s'han inscrit a places en especialitats que no coneixen i que no tenen res a veure amb la seva formació o experiència.

En aquest sentit, l'organització ha assenyalat que s'han detectat casos d'interins que en el concurs de mèrits seleccionen "indiscriminadament" fins a 15, 20 o fins i tot 25 especialitats. ANPE ha assegurat que existeixen queixes de titulats que, per aquesta pràctica, seran desplaçats a altres illes o es quedaran sense plaça per aquesta "aberració" que permet el sistema.

Segons ha denunciat sindicat, el sistema està permetent l'"intrusisme" i generant "nerviosisme" entre els docents.

Nova reunió entre Educació i els sindicats

Els sindicats de la Mesa Sectorial d'Educació varen acceptar "congelar" les mobilitzacions previstes per a dimecres que ve, ja que han aconseguit "aproximar-se" a un acord de millora per als docents amb el Govern. Els sindicats varen entregar aquest dijous per escrit les seves consideracions a la proposta inicial plantejada per la Conselleria, que es va comprometre a contestar amb un esborrany. Aquest dilluns hi ha una nova reunió per acabar de perfilar l'acord.

stats