Societat 07/05/2015

El jutge Andreu paralitza la inspecció d'Hisenda a Rato i altres usuaris de les 'black'

El magistrat considera que les dues investigacions simultànies, la de l'Agència Tributària i la de l'Audiència Nacional, poden influir-se i que prima la judicial

Europa Press
1 min
RELLEU AL CAPDAVANT D'UNA ENTITAT AMB PROBLEMES Miguel Blesa (esquerra) va ser substituït per l'exministre d'Economia del PP Rodrigo Rato en la presidència de Caja Madrid el gener del 2010. Rato va liderar la conversió en Bankia i va acabar apartat de la gestió quan el banc va ser nacionalitzat.

MadridHisenda haurà d'aturar la seva investigació a l'expresident de Caja Madrid, Rodrigo Rato i també a d'altres usuaris de les targetes 'black', entre els que hi ha el també expresident de l'entitat Miguel Blesa per ordre del jutge de l'Audiència Nacional, Fernando Andreu. El magistrat considera que cal suspendre les inspeccions a Rato i els altres 62 usuaris de Caja Madrid iniciada l'any passat perquè en haver-hi dues investigacions obertes de manera simultània, la de l'Audiència Nacional i la de l'Agència Tributària, l'una podria influir en l'altra i per tant, prima la investigació del jutge sobre la d'Hisenda.

Segons el comunicat d'Andreu, l'Agènicia Tributària,va iniciar una inspecció a Bankia i a la Fundació Caja Madrid dins la qual hi ha la comprovació de les retencions i ingressos a compte de 62 dels 81 usuaris de les targetes opaques que també està investigant el jutge.

Per al jutge Andreu, la naturalesa tributària de les vises que va facilitar Caja Madrid i Bankia als 62 beneficiaris de les targetes, "podria dependre directament dels fets i conductes que investiga" i, per tant, conclou que "procedeix ordenar la paralització" de la inspecció d'Hisenda, a la qual comunicarà la resolució perquè més endavant es pugui reprendre.

stats