Societat 25/02/2019

L'ampliació del metro de la UIB al Parc Bit costarà 11 milions d'euros

El nou servei entrarà en funcionament a finals del 2020

Ara Balears
2 min
L'ampliació del metro de la UIB al Parc Bit costarà 11 milions d'euros

PalmaLes obres d'ampliació de la línia de metro de de la Universitat de les Illes Balears (UIB) fins al Parc Bit costaran 11,6 milions, començaran a finals d'aquest any i duraran 12 mesos. El nou servei públic entrarà en funcionament a finals del 2020.

El temps de viatge entre el centre de Palma i el Parc Bit serà de 15 minuts i de 2 minuts entre la UIB i el Parc Bit. Amb aquesta ampliació, aprovada en Consell de Govern l'11 de maig de 2018 i que s'emmarca en el Pla de mobilitat, es preveu que el nombre de passatgers del metro de Palma augmenti 225.000 persones l'any. Les obres suposaran afegir una línia d'1,4 quilòmetres que allargarà la de la UIB. Tindrà diferents trams: un primer tram sota túnel, un segon tram en trinxera (destapat) i un tram en superfície fins a arribar al Parc Bit, amb un nou baixador.

Al Parc Bit s'hi desplacen diàriament 3.000 persones, el 86% de les quals ho fan amb vehicle privat, segons el Govern balear. “L’ampliació del metro fins al Parc Bit és un exemple més de l’aposta d’aquest govern per la mobilitat col·lectiva. Amplia la xarxa de transport públic i la integra en la de l’àrea metropolitana. Molta gent guanyarà en temps i comoditat", ha afirmat la presidenta del Govern, Francina Armengol, aquest dilluns durant la presentació del projecte.

D’altra banda, el conseller Marc Pons ha destacat la “gran acollida” ciutadana que han tingut les mesures en matèria de transport que s'han posat en marxa els darrers tres anys i ha exposat l’important creixement de l’ús del transport públic, que “ha guanyat un milió d’usuaris cada any”. A la presentació també hi han assistit el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons; la consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, i el rector de la UIB, Llorenç Huguet.

stats