Cas Alves
Societat 25/01/2023

Alves també es va contradir amb la declaració de l'amic que era amb ell a Sutton

El testimoni, aportat per la defensa del futbolista, va assegurar que l'exblaugrana va entrar al lavabo perquè es trobava malament

3 min
Dani Alves en una imatge d'arxiu

BarcelonaLes contradiccions constants de Dani Alves en seu policial i judicial van ser un dels motius de pes perquè la jutge dictaminés la seva presó preventiva sense fiança per una presumpta agressió sexual a la discoteca Sutton de Barcelona. Va donar fins a tres versions diferents del que va passar la matinada del 30 de desembre: va passar de dir que s'havia creuat amb la víctima, una dona de 23 anys, al lavabo d'un reservat del local, a dir que ell va ser el subjecte passiu de l'agressió en el mateix bany. Va negar fets que les càmeres de seguretat i els testimonis –cambrers i la seguretat del local– recollits pels Mossos d'Esquadra certificaven, com ara que va convidar la víctima a un reservat, que va ballar amb ella i dues amigues seves, o que les va convidar a beure cava. Fins i tot, segons fonts consultades per l'ARA, Alves es va contradir amb la versió dels fets que va donar el seu amic i xef personal, present aquella nit al reservat, i que la seva pròpia advocada va portar divendres davant de la jutge perquè declarés i confirmés el relat del futbolista.

Però, lluny d'acreditar alguna de les tres versions d'Alves, el xef personal de l'esportista brasiler va esquerdar encara més l'estratègia de defensa. Sobretot, la contradicció es va fer evident quan intentava respondre per què Alves va entrar al lavabo. Segons la versió de la víctima, feia minuts que el futbolista estava ballant amb ella i una amiga. Se sentien incòmodes perquè s'extralimitava i els tocava zones genitals. En un moment, Alves es va allunyar de la taula i es va situar al costat d'una porta. Li va dir que hi anés. Ella es va pensar que volia parlar un moment. Es va acostar al futbolista i la dona es va adonar que estaven entrant a un lavabo. En aquest moment, segons el seu relat, la va forçar. La va agredir i la va agafar pel cap, obligant-la a fer-li una fel·lació. S'hi va resistir. Afirma que, després, Alves la va penetrar vaginalment mentre li donava bufetades. Quan va acabar, al cap d'un quart d'hora d'haver entrat, el futbolista va sortir per la porta.

A dins del lavabo no hi havia càmeres, però les del reservat sí que haurien gravat Alves entrant al bany. El futbolista va justificar de tres maneres diferents a mesura que avançava la vista què hi va anar a fer, al lavabo. La del xef personal, però, no coincidia amb cap d'aquestes versions. Segons fonts consultades per l'ARA, l'amic d'Alves va assegurar que el futbolista no es trobava gaire bé aquella nit i per això va marxar un moment al bany. El futbolista exblaugrana, en canvi, no va avalar en cap moment aquesta versió. Quan li va tocar declarar, va dir que estava en bon estat de salut, ballant, passant-s'ho bé. Així doncs, l'únic testimoni aportat per la defensa de l'esportista brasiler i l'única persona que podia avalar la seva versió encara va generar més dubtes a la sala. L'amic d'Alves fa temps que l'acompanya, és una figura que tant li fa d'assistent personal com de xef. De fet, fins ara vivia amb ell a Mèxic.

Recurs en les pròximes hores

Després que aquestes contradiccions, i també el risc de fuga que va preveure la magistrada, derivessin en la presó preventiva d'Alves, la seva defensa es planteja ara un canvi d'estratègia. Per reforçar-se, han fitxat l'advocat Cristóbal Martell, que ha defensat polítics com els Pujol, figures com Shakira, empresaris com Josep Lluís Núñez o futbolistes com Leo Messi o Gerard Piqué. En els pròxims dies, la defensa d'Alves presentarà un recurs intentant contrarestar les contradiccions i argumentant que no hi ha risc de fuga perquè la jutge valori si ha de continuar a la presó. Tot i que el termini semblava d'entrada que vencia dijous, fonts judicials apunten que la defensa del jugador ha tingut accés a les declaracions aquest dimecres i, per tant, els dies hàbils per recórrer han començat a comptar a partir d'ara.

Sigui com sigui, la investigació policial continua. Un dels elements clau serà confirmar si l'ADN recollit en l'escenari de la presumpta agressió sexual és d'Alves. Segons fonts consultades, s'han trobat restes de semen a la paret del lavabo, on la víctima afirma que el futbolista hauria ejaculat. La policia científica, doncs, continua treballant en totes aquestes mostres, també les del vestit de la víctima i les conclusions de l'examen mèdic al qual es va sotmetre la mateixa nit.

stats