Societat 23/12/2020

Alumnes de la UIB exigeixen l'expulsió del catedràtic de Filosofia Miguel Beltran per l'assetjament a una professora

La Comissió Feminista de la Universitat també ha acusat el centre de "no posicionar-se en cap moment a favor de l'agredida"

Ara Balears
2 min
Imatge de la Universitat de les Illes Balears

PalmaLa Comissió Feminista de la Universitat de les Illes Balears continua amb la campanya de difusió per explicar el procés que hi ha hagut entorn del catedràtic de Filosofia Miguel Beltran, que va assetjar una professora, i exigeix "l'expulsió immediata dels dos agressors de la Universitat".

En un vídeo que han publicat a les xarxes socials, les alumnes conten com ha estat el procés, que ha durat més de sis anys, fins a arribar a condemnar el catedràtic de Filosofia, i donen suport a la professora. A més, acusen la UIB de "no posicionar-se en cap moment a favor de l'agredida".

A més de l'expulsió dels dos professors autors de les coaccions, els alumnes reclamen en el vídeo que hi hagi una reparació cap a la víctima. A més, demanen que hi hagi "un espai lliure i segur a la Universitat" i que es generin "protocols eficients amb una política feminista real".

Aquesta no és la primera vegada que gent de la Universitat es mostra a favor de la víctima i reclama que es duguin a terme accions per protegir-la. El mes passat professors del Departament de Filosofia varen demanar a través d'una carta que la UIB garantís "la protecció de la víctima" i que "vetllàs" perquè es compleixi la sentència que hi ha contra el condemnat

Cal recordar que la víctima denuncià, per un costat, una sèrie de suposades intimidacions i insults provinents del catedràtic i la seva parella i, per l'altre, un seguit de telefonades –al despatx i a casa seva–, publicacions a les xarxes socials i correus anònims que es referien a qüestions acadèmiques i personals. La Policia, però, no en va esbrinar l'autoria perquè s'havien utilitzat sistemes d'anonimat a la xarxa i servidors de l'estranger. "Et farem fora de la Universitat", "els teus dies a la UIB estan comptats" i "ets una criminal" són alguns exemples dels missatges que va rebre.

stats