Societat 25/05/2020

89 alumnes de Mallorca participen en el concurs de redacció sobre periodisme

L'APIB ha organitzat aquest certamen per mostrar la importància de la professió dins l'àmbit educatiu

Ara Balears
2 min
Alumnat de secundària fent un examen. Imatge d'arxiu

PalmaUn total de 89 alumnes d'entre 4t de Primària i 2n de Batxillerat de dotze centres educatius de Mallorca han presentat els seus treballs al I Concurs de Redacció Escolar de l'Associació de Periodistes de les Illes Balears (APIB), segons han informat en un comunicat.

Els encarregats de triar els guanyadors de cada curs seran quatre membres de la junta directiva: Cristina Sastre, redactora d'IB3 Notícies; Alberto Lliteras, professor d'Educació Secundària; Guillermo Esteban, redactor d'Última Hora, i Bernat Company, redactor i presentador d'IB3 Notícies. El jurat valorarà les obres presentades segons la qualitat de la redacció i els resultats els faran públics durant el mes de juny.

L'objectiu del I Concurs de Redacció Escolar APIB és mostrar la importància del periodisme en l'àmbit educatiu i fomentar un consum crític de notícies. A més, el concurs pretén reconèixer la millor redacció d'alumnes de 4t, 5è i 6è de Primària i de cadascun dels cursos de Secundària i Batxillerat, que en aquesta convocatòria cerca donar resposta a la frase ‘Què és ser un bon periodista’.

Els guanyadors rebran, entre altres coses, un bo familiar trimestral ‘Campus Esport’ per anar a la piscina i per fer activitats esportives de la UIB, una entrada per anar a veure un partit del Mallorca a Son Moix amb un adult, una entrada per anar a veure una pel·lícula a una de les sales de cinema Aficine amb un acompanyant, llibres de lectura i bateries externes per a mòbils o tauletes.

En aquest projecte, hi col·laboren l'ARA Balears, Mallorcadiario, Campus Esport UIB, el Consell d’Eivissa, El Corte Inglés, RCD Mallorca, Santillana, Borisgrafic, Aficines, Miquel Rayó, Última Hora, Diario de Mallorca, Diario de Ibiza, Periódico de Ibiza y Formentera, Menorca Es Diari, El Mundo-El Día de Baleares, IB3 Ràdio, Ser, Onda Cero, Cope, Es Radio, IB3 Televisió, RTVE, Canal 4 i Televisió d’Eivissa i Formentera.

stats