Societat 04/07/2019

Així és l'alumna amb la millor nota de la història de la Selectivitat de les Balears

Miriam López ha estat la número 1 amb un 10 i després hi ha Tomeu Garau amb un 9,96

Maria Fuster
2 min
Miriam López és l'alumna amb la millor nota de la història de la Selectivitat de les Balears

PalmaMiriam López, alumna de Sant Gaietà, passarà a la història de les Illes Balears com l'alumna que ha tret la millor nota a les proves de Selectivitat. És un fet sorprenent i fins ara no havia passat mai que ningú contestàs perfectament les preguntes de tots els exàmens. El resultat de totes les proves ha estat de 10. L'alumne que després d'ella ha tret la millor nota enguany ha estat Tomeu Garau, a qui el 9,5 que va treure a anglès i a física li ha fet baixar la mitjana a un 9,96.

Els pares de na Miriam López són metges i els seus germans grans treuen molt bones notes. “Quan de petita volia veure la televisió, havia de guardar silenci perquè qualcú a casa estava estudiant, i per pura imitació vaig acabar fent el mateix”, diu. Té molt clares les coses i també que aquests resultats requereixen un esforç, fins i tot parla de “sacrifici”, però creu que no ha de ser excessiu. “Jo em forçava a mi mateixa a cercar l'equilibri. Si estàs tot el dia estudiant, no estàs bé. És millor sortir per després estudiar contenta”.

Li agraden molt les matemàtiques i la biologia i se li fan més feixugues la història d'Espanya i la de la Filosofia. “M'interessen, però en costen un poc”, comenta amb un somriure. Entre els seus secrets per estudiar es troba practicar judo, del qual diu que “m'ha ajudat bastant a organitzar-me”, i no amaga que no li agrada que li diguin “empollona”. “De vegades m'ha molestat que em considerassin diferent”, comenta.

El dia que va mirar la nota de la Selectivitat era a casa. Explica que sabia que els resultats sortien a les 16 hores, així que es va posar a mirar una sèrie perquè just acabava en aquell moment, i que quan ho va veure no s'ho esperava. “Em vaig dur una sorpresa”, assegura amb un somriure i obrint molt els ulls.

L'any que ve anirà a estudiar Medicina a l'Autònoma i viurà a una residència. "Compartiré l'habitació amb una amiga, és molt calladeta, així que em deixarà estudiar", diu entre rialles.

Miriam López i Tomeu Garau, els alumnes que han tret millors notes

Tomeu Garau, alumne de Sant Antoni Abat, coincideix amb Miriam López en explicar que la seva experiència amb els estudis del Batxillerat és una barreja de sacrifici i diversió. Ell també té clar el que vol estudiar, tot i que de petit ha desitjat ser des de veterinari fins a astronauta. L'any que ve estudiarà Matemàtiques a la UIB. Ell, en lloc del judo, ha utilitzat el piano i ha pintat per relaxar-se i desconnectar dels estudis. Admet que no ha sortit tant amb els seus amics com la resta i assegura, i també ho fa Miriam López, que la major exigència li ve d'ell mateix.

Actualment, Tomeu Garau fa feina impartint classes de repàs i, si mira el seu futur, es pot veure o treballant a la NASA o de professor. "M'agrada molt ensenyar".

Els dos alumnes més brillants de les Illes Balears animen la resta de joves que han de preparar-se per anar a la Universitat a estudiar des del primer dia i no deixar-ho tot per al final.

stats