Societat 07/10/2020

Alliberen 26 tortugues marines a Eivissa de la primera posta documentada a les Balears

El Parc Natural de les Salines ha acollit l'amollada d'aquesta espècie

Ara Balears
2 min
Les tortugues han estat alliberades al Parc Natural de les Salines.

PalmaPersonal del Parc Natural de les Salines d'Eivissa i Formentera i del Consorci de Recuperació de Fauna de les Illes Balears (COFIB) han alliberat aquest dimecres 26 de les tortugues marines nascudes el setembre del 2019 de la primera posta documentada d'aquesta espècie a les Balears, el juliol d'aquell mateix any, a Platja d'en Bossa.

El Parc Natural de les Salines d'Eivissa i Formentera ha estat el lloc triat per a l'alliberament. El Govern ha destacat que nou de les tortugues nascudes d'aquesta posta quedaran, per ara, a Mallorca una vegada els experts que en tenen cura els han diagnosticat deficiències de tipus visual que desaconsellaven la seva posada en llibertat. A més, la Conselleria de Medi Ambient ha assenyalat que 6 de les 26 que s'han alliberat han estat equipades prèviament amb un dispositiu GPS que permetrà estudiar-ne els moviments, la biologia i adaptació al medi.

Personal del Servei de Protecció d’Espècies del Parc Natural de Ses Salines amollant una de les tortugues.

Medi Ambient ha explicat que en l'acte hi han participat una desena dels voluntaris que varen ajudar a custodiar el niu, que es va traslladar a la platja del Cavallet per motius de seguretat, així com tècnics del Palma Aquarium i l'Oceanogràfic de València, instal·lacions que s'han fet càrrec de les tortugues, juntament amb el Laboratori d'Investigacions Marines i Aqüicultura (LIMIA), d'ençà del seu naixement.

El director general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, ha qualificat aquesta primera experiència de custòdia i cria d'una posta de tortuga marina de "gran èxit" i ha volgut agrair l'interès de totes les associacions, entitats i voluntaris que hi han participat.

Mas ha recordat que el fenomen de les postes a la Mediterrània occidental està vinculat a l'escalfament de la mar i al canvi climàtic. "Sigui com sigui, és un nou repte en matèria de conservació de la biodiversitat que la Conselleria està disposada a assumir", ha assegurat. Per últim, el director ha apuntat que l'acte s'ha organitzat tenint en compte la situació extraordinària generada pel covid-19 i que per això només hi han assistit 10 dels 95 voluntaris que varen participar en la custòdia del niu.

stats