Societat 10/12/2019

Alliberen 88 ferrerets a la finca de Tossals Verds

La col·laboració entre el Servei de Protecció d’Espècies i el zoo de Barcelona ha permès reintroduir més de 650 exemplars a la serra de Tramuntana des del 1993

Ara Balears
1 min
Imatge dels ferrerets que han amollat aquest matí. / CONSELLERIA DE MEDI AMBIENT

PalmaEls tècnics del servei de protecció d'espècies de la Conselleria de Medi Ambient i del zoo de Barcelona han alliberat aquest dimarts 88 exemplars de ferreret a la finca de Tossals Verds. La col·laboració entre les dues entitats ha permès reintroduir, des del 2016, més de 220 exemplars a la serra de Tramuntana, una xifra que ascendeix fins als 650 des de l’inici de la col·laboració, el 1993.

Tot i que el ferreret està actualment definit com a espècie vulnerable per la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura, legalment encara està catalogat com a espècie en perill d’extinció. El Govern ha elaborat dos plans de conservació d'aquest amfibi, que han permès diverses actuacions de conservació i reintroducció.

Des del Servei de Protecció d’Espècies assenyalen que, de moment, es manté la situació favorable de l’espècie i la tendència és positiva, però que s’ha de continuar treballant activament en la recuperació, la restauració i la creació de punts de cria, així com en l’eliminació de depredadors, principalment la serp d’aigua.

stats