Societat 24/02/2022

Alliberen dues dones obligades a prostituir-se i en detenen els explotadors a Palma

Els propietaris del club feien treballar les víctimes 16 hores al dia i les obligaven a acceptar totes les peticions dels clients

ARA Balears
1 min
Agents de la Policia Nacional en una imatge d'arxiu

PalmaAgents de la Policia Nacional han detingut aquesta setmana tres persones –dos homes de 42 i 36 anys i una dona de 63 anys d'origen colombià– per un delicte de prostitució, tràfic de persones i contra els drets dels treballadors. Gràcies a aquest operatiu, a més, han alliberat dues dones d'origen sud-americà.

Segons ha informat el cos policial en un comunicat, les investigacions van començar arran d'una informació confidencial del grup de la UCRIF (Unitat Central de Xarxes d'Immigració Il·legal i Falsedats Documentals), que alertaven d'un possible cas de tràfic de persones amb finalitats d'explotació sexual de ciutadans estrangeres a un domicili proper al barri de Gènova de Palma. A partir d'aquests indicis, els agents van fer una inspecció al domicili, on van veure que s'hi oferien serveis de caràcter sexual i on van identificar diverses persones, totes en situació irregular a Espanya.

Les gestions van permetre descobrir que les tres persones ara detingudes explotaven sexualment diverses dones 16 hores al dia, a les quals obligaven a acceptar qualsevol proposició dels clients, aprofitant que estaven en una situació irregular i que no podien treballar de manera legal. Així mateix, van descobrir que les despeses de bitllets, hotels i altres despeses de les dones les abonaven els propietaris dels clubs, i d'aquesta manera creaven un deute en les dones, que havien de pagar exercint la prostitució.

Amb motiu d'aquest cas, la Policia Nacional recorda que té el telèfon 900 10 50 90 i el correu trata@policia.es a disposició de la ciutadania amb policies especialitzats les 24 hores del dia, on es podrà facilitar qualsevol informació o denúncia relacionada amb el tràfic de persones.

stats