Municipal
Societat 02/10/2023

Algaida continuarà l’empedrat del centre urbà amb una inversió de 445.000 euros

El projecte inclou el carrer del Sitjar i el carrer de la Victòria, ubicats en el centre històric

Josep Maria Sastre
2 min
El centre d'Algaida

AlgaidaL’Ajuntament d’Algaida completarà l’empedrat dels carrers del nucli antic del municipi a la zona de l’entorn de la Casa de la Vila i l’església de Sant Pere i Sant Pau, mitjançant una inversió de 445.000 euros, 400.000 dels quals procedeixen del Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics (CBAT), mentre que els 45.000 euros restants seran aportats pel mateix Ajuntament d’Algaida.

El projecte inclou l’empedrat del carrer del Sitjar i del carrer de la Victòria, ubicats al centre històric d’Algaida. Aquesta serà la segona inversió en poc més de dos anys al centre històric del municipi. L’any passat es va executar la millora i condicionament dels carrers del Rei, de Mesquida, un tram del Sitjar i la placeta del Sitjar, un projecte que costà 405.000 euros i tingué també una subvenció del 80% del CBAT.

Aquesta millora donà continuïtat a l’empedrat que en el seu moment es va fer a la placeta de l’Església i el carrer del Bisbe d’aquesta zona del centre d’Algaida. Amb aquestes tasques d’empedrat del centre s’eliminen les voravies i altres barreres arquitectòniques i es millora els pas per a vianants i les persones amb mobilitat reduïda.

Un dels altres principals objectius que fixa el pla de mobilitat sostenible d’Algaida és la millora de la mobilitat a peu i en bicicleta. Per això, una de les accions principals és millorar la seguretat de vianants i ciclistes. En aquesta línia, un altre dels objectius és "la pacificació del centre, que cerca crear un entorn més amable i que ajudi a potenciar-hi l’activitat".

La batlessa d’Algaida, Margalida Fullana, explica que amb aquestes intervencions "embellim i feim més amable el centre antic del municipi i el nostre objectiu és continuar i no aturar en aquesta tercera fase de l’empedrat del centre. Anirem millorant altres carrers a mesura que puguem".

stats