Temporal
Societat 24/10/2023

Alerta groga per pluja aquest dimarts a les Illes

L'Aemet preveu una precipitació acumulada en una hora de 20 mil·límetres

ARA Balears
1 min
Un dia de pluja al centre de Palma.

PalmaL'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat aquest dimarts l'alerta groga per precipitacions a les Baleares, i el Servei d'Emergències (SEIB 112) ha activat l'índex de gravetat zero (IG0) per la mateix raó.

En un missatge a les xarxes socials, Emergències ha publicat unes recomanacions adreçades a la ciutadania sobre què fer en cas de pluges. Entre elles, en destaquen algunes com prendre mesures per impedir l'entrada d'aigua a casa, assegurant portes i finestres; no deixar fora objectes o mobles que l'aigua pugui arrossegar; no baixar a les zones inundables de casa, com el soterrani o el garatge, i quedar- a les zones altes.

També recomanen que, en cas d'inundar-se la casa, s'ha de tancar l'interruptor general d'electricitat, i, si s'està conduint, s'ha de moderar la velocitat i mantenir la distància de seguretat i circular per rutes principals.

Aemet ha detallat que, per a aquest dimarts, s'ha activat l'alerta groga a totes les illes, amb previsió d'una precipitació acumulada 20 l/ m2.

stats