Societat 14/07/2020

Alemanya es planteja implantar una quarantena per als ciutadans que tornin de fer turisme a l'estranger

El govern germànic avalua la possibilitat de restringir els viatges dels seus ciutadans que s'hagin vist afectats pels brots de determinats districtes

Ara Balears
2 min
Turistes a Magaluf.

PalmaEls nous brots de covid-19 que s'han produït durant les darreres setmanes a Alemanya han fet que s'hagi obert al país un debat entorn de les mesures que s'haurien de prendre a escala regional per als ciutadans que viatgin a l'estranger. Una d'aquestes és la de posar en quarantena els que tornin de països on hi hagi hagut brots, segons ha informat l'agència Efe.

Precisament aquest dilluns el ministre de Sanitat, Jens Spahn, va alertar que les vacances a Europa poden propiciar rebrots de coronavirus si es permeten excessos com incomplir les normes bàsiques de seguretat sanitària.

En concret, va mostrar preocupació per les imatges que es varen gravar a l'Arenal, on els turistes no mantenien la distància de seguretat ni duien mascareta. "Hem de tenir molta cura perquè el Ballerman (en referència al balneari 6 de l'Arenal, el més famós entre el turisme alemany) no es converteixi en un segon Ischgl", va dir.

"La mobilitat fa més fàcil la propagació del virus", va insistir Spahn, que va llançar un missatge amb un propòsit d'advertiment no només per als turistes germànics a Mallorca, sinó en general per a tots els que es desplacin fora del seu país aquest estiu.

Aquesta no ha estat l'única reacció que hi ha hagut arran d'aquestes imatges. Aquest mateix dimarts el Govern ha anunciat que endurirà les mesures contra el turisme de gatera en zones com la Platja de Palma, Magaluf i Sant Antoni de Portmany.

"S'està estudiant un enduriment de les mesures en determinades zones on hi ha molts locals que incompleixen les normes. Farem totes les actuacions necessàries i no en descartam cap. El Govern està considerant totes les possibilitats", ha dit el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela.

Restriccions per als ciutadans alemanys

El govern alemany també avalua amb els poders regionals la possibilitat de restringir els viatges a l'estranger dels seus ciutadans que s'hagin vist afectats pels brots de determinats districtes del país.

Aquesta qüestió s'ha plantejat arran de l'aparició de diferents brots regionals, entre els quals es troba el que es va detectar fa dues setmanes i que va tenir més de 1.500 contagiats relacionats amb el personal de l'escorxador a Renània.

stats