Societat 15/11/2018

Un 37% dels tractaments per addicció a les Balears és per alcoholisme

El 71% de les persones que varen iniciar un tractament de desintoxicació eren homes

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu

PalmaEl 37% dels tractaments contra l'addicció iniciats a les Balears el 2017 va ser per causa de l'alcohol, seguits del 27% per addicció a la cocaïna, segons ha informat l'agència Efe. Les dades de la Conselleria de Salut indiquen que dels que varen iniciar un tractament per deixar l'alcohol, el 71% eren homes i el 29% dones. A més, dels que varen començar un tractament per causa d'altres substàncies, el 62% consumien alcohol com a droga secundària.

La Gerència d'Atenció Primària de Mallorca i la Direcció General de Salut Pública i Participació, mitjançant el Pla d'Addiccions i Drogodependències de les Illes Balears (PADIB), han organitzat aquest dijous, amb motiu del Dia mundial sense alcohol, una jornada per conscienciar la població contra el consum d'aquesta substància.

Els centres i les unitats bàsiques de salut de les Illes Balears duran a terme diverses activitats, com consells breus en les consultes sobre el consum d'alcohol, sessions de formació i xerrades informatives dirigides a la població.

A més, en tots els centres d'atenció primària de Mallorca es penjarà el cartell amb el lema "Junts per una diversió sense alcohol" i informaran a través de les xarxes socials per mitjà de les etiquetes #APsenseAlcohol i #DiasenseAlcohol.

Segons l'enquesta EDATS de 2015, l'alcohol és la droga més consumida a les Balears (el 84,3% de les persones enquestades havia consumit alcohol en els dotze mesos anteriors), seguit pel tabac (42,6%), el cànnabis (13,9%) i els hipnosedants (9,3%). El consum és més alt que el de la mitjana estatal, que se situa en el 77,6%.

A la resta de l'Estat, el consum d'alcohol és el tercer factor de risc més important de mort prematura i malaltia (només superat pel tabac i la hipertensió). Segons dades de l'Organització Mundial de la Salut, es produeixen cada any 3,3 milions de defuncions a tot el món pel consum nociu d'alcohol, la qual cosa representa el 5,9% del total de morts.

stats