Societat 30/04/2020

La Federació Llull organitza el col·loqui 'Estat d'alarma, Covid-19 i Països Catalans: reptes i oportunitats'

L'esdeveniment és aquest dijous horabaixa i hi participen Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium; Anna Oliver, presidenta d’ACPV, i Josep de Luis, president de l'OCB

Ara Balears
1 min
El col·loqui sobre els Països Catalans forma part de les 'Converses des del Confinament' d'Òmnium Cultural

PalmaLa Federació Llull, formada per les entitats Òmnium Cultural, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i l'Obra Cultural Balear (OCB), farà un acte públic "per fer balanç de l'impacte de l'estat d'alarma i de la crisi provocada per la pandèmia del covid-19 i per fer les corresponents propostes de futur", segons expliquen en un comunicat.

Es tracta del col·loqui 'Converses des del confinament: estat d'alarma, Covid-19 i Països Catalans: reptes i oportunitats', que conduirà i moderarà l'exconsellera de Cultura del Govern Fanny Tur i en què participaran Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium; Anna Oliver, presidenta d’ACPV, i Josep de Luis, president de l'OCB.

La Federació lamenta que el president de l'entitat i president d'Òmnium, Jordi Cuixart, no hi pugui participar de manera directa perquè està privat de llibertat "per l'Administració de la Justícia espanyola per raons polítiques". En concret, l'acte es farà aquest dijous, 30 d'abril, a partir de les 20.15 hores, i es podrà seguir a través del canal de Youtube d'Òmnium.

En la conversa, es parlarà de l'evolució dels nexes dels tres territoris i també dels objectius en el futur. En aquest sentit, sortiran qüestions com els vincles que s'han enfortit més enllà de la llengua, la col·laboració entre les televisions o com s'ha viscut i com ha afectat la situació política de Catalunya en els darrers temps des de València i Balears.

stats