Societat 08/12/2020

Alaior demana a Salut un cribratge massiu arran de l'augment de contagis de covid-19

El municipi menorquí pateix un brot que afecta 21 persones, originat en un club d'arts marcials

Ara Balears
1 min
Alaior. / ARXIU

PalmaL'Ajuntament d'Alaior ha sol·licitat a l'àrea de Salut de Menorca un cribratge massiu al municipi arran de l'augment de contagis de coronavirus els darrers dies, segons ha informat l'agència Efe. El batle del municipi menorquí, José Luis Benejam, ha traslladat la proposta al gerent de l'IB-Salut de Menorca, Romà Julià, que l'ha rebuda "satisfactòriament". Així i tot, la darrera decisió és de la Conselleria.

El brot que pateix el municipi menorquí afecta 21 persones i es va originar en un club d'arts marcials. A més, ha obligat a aïllar nou cursos de tres centres escolars diferents, a més de confinar 150 alumnes, professors i famílies que han tingut contacte estret amb les persones positives. Inicialment, es van detectar 13 positius associats al brot: 11 infants i 2 adults. Les darreres dades de l'IB-Salut, que són de diumenge, sumen un nou positiu i vuit familiars vinculats a l'entitat esportiva.

Cal recordar que des de l'inici de la pandèmia a les Balears ja s'han notificat 25.794 contagis de coronavirus. Actualment hi ha 168 persones ingressades a planta i 45 a unitats de cures intensives. A Menorca, hi ha 7 ingressos actius a planta i tres UCI actives. L'Atenció Primària menorquina fa el seguiment de 150 persones més.

stats