Societat 22/07/2021

El GOB acusa l'Ajuntament d'Alaior de manca de transparència en urbanisme

Adverteixen que es van trobar amb el mateix problema per la consulta dels hotels de Son Bou

Iván Martín
1 min
Imatge de l'agroturisme Torre Vella d'Alaior.

MaóEl GOB Menorca ha acusat l'Ajuntament d'Alaior de manca de transparència per no facilitar l'expedient de legalització de les piscines de l'agroturisme Torre Vella.

L'entitat ecologista defineix com a "deriva perillosa" el fet que els responsables del Consistori hagin negat consultar la documentació relativa a aquest projecte, i recorden que no és un cas aïllat. La petició per a la consulta de l'expedient es va fer el passat mes de març.

En el comunicat, el GOB adverteix: "Ja van denegar l'accés al projecte de modernització dels hotels de Son Bou. L'accés a la documentació és un tema bastant regulat, va costar molt posar fi a aquestes pràctiques obscures que, especialment en qüestions urbanístiques i ambientals, solien derivar en accions contràries a la llei".

El cas de l'agroturisme de Torre Vella es va originar quan inspectors del consorci de disciplina urbanística del Consell de Menorca van detectar set piscines il·legals i uns 2.700 metres quadrats de camins i terrasses formigonades sense autorització. En posteriors inspeccions, es va comprovar l'obertura d'alguns camins prohibits i l'existència de dos abocadors en una zona protegida.

El consorci acordà una sanció de 486.844 euros per a cada una de les tres parts responsables, que s'elevà a un import total d'1,5 milions d'euros.

stats