Societat 20/09/2023

L'Ajuntament de Palma valora tornar a obrir al trànsit el carrer de la Unió

El 2019 l'equip de govern municipal va decidir tancar el tram que connecta la plaça de Joan Carles I amb la Rambla, recorda la patronal

ARA Balears
2 min
L'accés amb vehicle privat al carrer Unió està restringit a hores d'ara.

PalmaEl nou equip de govern de Cort s'ha compromès amb Pimeco a estudiar la possibilitat de reobrir el carrer de la Unió al trànsit, segons ha informat la patronal aquest dimecres, després de reunir-se amb el batle de Palma, Jaime Martínez. "Es tracta d'una vella reivindicació de Pimeco i de l'associació de comerciants de Palma Viva, que engloba els comerços dels voltants del carrer de la Unió i la Rambla", assegura Pimeco.

La patronal recorda que "el 2019 l'equip de govern municipal va decidir tancar al tram del carrer de la Unió que connecta Joan Carles I amb la Rambla, sense tenir un projecte d'embelliment ni de reforma de la zona". Això, ha assegurat el president de Pimeco, Bernat Busquets, "ha suposat un gravíssim perjudici per a tots els petits comerços d'aquesta àrea comercial".

Concretament, a la reunió d'aquest dimecres, els comerciants han exposat als responsables municipals que "és imprescindible que la plaça del Mercat es reformi i, després, es consensuï amb els veïns i comerciants si es tanca o no al trànsit", més enllà del que passi amb el carrer de la Unió. De la mateixa manera, Pimeco ha insistit que també cal una reforma a la plaça Major i agilitzar al màxim possible obres del passeig Marítim.

Protegir el turisme de creuers

Així mateix, els representants de Pimeco han reclamat millores en l'accessibilitat als mercats municipals i que es netegin grafits a barreres i façanes de comerços. Juntament amb això, la patronal ha tornat a demanar que no es limiti el turisme de creuers, "una font d'ingressos important per al petit comerç de la ciutat", assenyalen.

Finalment, la patronal ha sol·licitat que facin més aparcaments municipals i ha qualificat de "gran notícia per al petit comerç de l'extraradi de Palma" el fet que l'Ajuntament hagi rebaixat de 15 euros a 5 la tarifa màxima diària en els aparcaments del carrer de Manacor, la Riera i Santa Pagesa. "Ens sembla una excel·lent mesura per animar la gent a venir a Palma a fer les compres", ha declarat Busquets.

stats